Hollanda, Türkiye dönüşü karantinayı kaldırdı

Hollanda, Türkiye dönüşü karantinayı kaldırdı

Hollanda hükümeti, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 'riskli ülkelerden' dönen kişiler için uygulanan 14 günlük karantina zorunluluğunu kaldırdı.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, riskli ülkelerden dönenlerin şikayetler üzerine zorunlu karantina uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Bakan Jonge, zorunlu karantina için yasal dayanak bulunmadığını belirterek, Avrupa'da son günlerde turuncu ya da kırmızı bölge sayısının giderek artması nedeniyle böyle bir karar alındığını söyledi.

Böylece turuncu listede bulunan Türkiye'den dönenler için de uygulanan zorunluluk ortadan kalkmış oldu.

NE OLMUŞTU?

Hollanda, 'kesinlikle seyahat edilmemesi gereken' bölgeleri simgeleyen kırmızı liste ile 'zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken' bölgeleri kapsayan turuncu listedeki ülkelerden dönenler için 14 günlük zorunlu karantina şartı getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN