İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Personel alımı sonuçları..

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Personel alımı sonuçları..

2009 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Personel alımı sonuçları ile ilgili son dakika haberleri yazımızda. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğinde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 1200 personel alımı yapacak. Çağrı merkezi için müracaat eden binlerce kişinin gözü kulağı bakanlıktan yapılacak açıklamada. Bakanlık başvuru sonuçlarını kendi internet sitesinde yayınlanacak. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra ismi açıklanan adaylar e sözlü sınava tabi tutulacak. Bundan sonra ise atamaları yapılacak. İşte 2019 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ile ilgili ayrıntılar...

2019 İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine alnacak olan personel için başvurular geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Personel alımı sonuçları haberlerini yazımızdan takip edebilirsiniz. Türkiye genelinde birçok ilde gerçekleştirilecek olan personel alımı, 6 pozisyonda gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen personel alımı ile ilgili sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ile ilgili son gelişmeler..

Milyonlarca işsiz vatandaş internet üzerinden personel alımlarını araştırıyor. İçişleri Bakanlığı, 1200 4/B personel alımı yapacak. 

19-02/28/isleri-bakanligi-sonuclari.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait Bakanlık merkez teşkilatı ile 81 il valiliğine ilişkin unvan bazlı listeler 21 Mart 2019 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internetsitesinde ilan edilecektir Aynı puan türü ve pozisyon için başvuran adaylardan en son adayın aldığı puan ile aynı puana sahip adaylar da giriş (sözlü) sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Aynı puana sahip adaylar soyadı sıralamasına göre ilan edilecektir.” denildi.

SINAV GİRİŞ YERLERİ VE TARİHLERİ

Giriş(sözlü) sınavına girmeye hak kazanan adaylara ait günlü katılım listeleri, sınav yerleri, sınav tarihleri ve ilgili diğer bilgiler Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri Bölgesel Sınav Komisyonunun bulunduğu sınav yerinde hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgelerinden (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) herhangi birini bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup, bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

Bakanlık taşra teşkilatında ilan edilen sözleşmeli pozisyon unvanı için başvuruda bulunan adaylar İş Talep Formunda tercih ettikleri il için, Ek-2 sayılı tabloda o ilin yer aldığı grubun hizasında gösterilen bölgesel sınav komisyonunun bulunduğu ilde sınava katılacaklardır.

Bakanlık merkez teşkilatında ilan edilen pozisyonlar için Bakanlık Sınav Komisyonunca, taşra teşkilatında ilan edilen pozisyonlar için ise Ek-2 sayılı listede gösterilen ve 8 ilde oluşturulan Bölgesel Sınav Komisyonlarınca, Bakanlığımızca ayrıca www.icisleri.gov.tr internet adresinde duyurulacak tarihte eş zamanlı olarak giriş(sözlü) sınavları gerçekleştirilecektir.

19-02/28/personel-alimi-sonuclari-haberleri.jpg

SÖZLÜ SINAV NASIL YAPILACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, ilgili Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

19-02/28/isleri-bakanligi-personel-alimi.jpg

BÜRO PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) En az ön lisans mezunu olmak,

b) ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak,

c) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak,

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin feshedilmesi durumunda, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Memur adaylarının işe başlamaları halinde alacağı brüt ücretler şu şekilde olacak;

Arşiv Uzmanı 2.650 TL

Mühendis  4.438 TL

Tekniker  3.348 TL

Şehir Plancısı  4.438 TL

Teknisyen 2.784 TL

Büro Personeli 2.650 TL

19-02/28/isleri-bakanligi-personel-alimi-basvuru.jpg

SÖZLÜ SINAVDA NELER SORULACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, ilgili Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN