iPhone 6 Google'a yaradı

iPhone 6 Google'a yaradı

Dijital etkileşimin her geçen gün mobil cihazlara kayması Google'ın reklam değerlerini düşürüyor. Ancak büyük ekranlı telefonlar bu düşüşü yumuşatıyor.

Bir Google reklam vereni için mobil çağı kabullenmek zor. Doğrudan ürün satışına yönelik Google reklamlarından masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda alınan verim henüz mobil cihazlarda sağlanmıyor. Üstelik kullanım oranı her gün daha fazla mobile yöneliyor. 

Bunun sonucunda da Google'ın reklam birim fiyatları düşüyor. Son dönemde tüm odağını mobil cihazları daha iyi birer reklam platformu haline getirmek ve dokunmatik ekranda ürün satın almayı kolaylaştırmak üzerine yoğunlaştıran Google'ın bu alandaki en büyük destekçisi ise yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus oldu. 

Daha önceki modellerinde 4 inç boyutun üstüne çıkmayan iPhone, nazaran küçük ekranıyla reklam görüntülemeyi ve ardından etkileşime geçmeyi zorlaştırıyordu. Oysa Retina ekranlı yeni modeller 4,7 inç ve 5,5 inçlik ekranlarıyla nihayet beklenen (Google'ın istediği) boyutlara ulaştı. 

Google'ın reklam bölümü yöneticilerinden Sridhar Ramaswamy doğrudan iPhone ile olmasa da bir Nexus 6 cihazı üzerinden örnek veriyor: "Telefon ekranları büyüdükçe etkileşim alanı sağlamak kolaylaşıyor. 5,9 inçlik bu cihaz temelde bir tablet. İnsanlar bu cihazla çok daha rahat internette dolaşıp, formları doldurabiliyor."

Google mobil reklama teşvik için çeşitli veriler yayınlamayı da ihmal etmiyor. Yakın zamanda yayınlanan araştırmaya göre mobil kullanıcılar, tıkladıkları bir reklamdaki ürünü satın almaya bilgisayar kullanıcılarından daha yatkın. Bakalım bu veriler, büyük umutlar beslenen mobil reklam pazarını büyütmeye yarayacak mı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN