Gülcan ne demek? İşte Gülcan isminin anlamı

Gülcan ne demek? İşte Gülcan isminin anlamı

En güzel kız isimleri, çocuk bekleyen aileler tarafından inceleniyor. Türkiye'de her 967 kişiden birinin ismi Gülcan, 'gül gibi güzel' ya da 'gül gibi canlı' anlamına geliyor. 'Gül' ve 'Can' kelimelerinin birleşiminden meydana gelen 'Gülcan' ismine sahip kişilerin genel özellikleri, neşeli ve renkli olmaları dikkat çekiyor. İşte, Gülcan'ın TDK'ya göre anlamı...

İki farklı sözcüğün yan yana gelmesiyle oluşan 'Gülcan' ismi, en çok kullanılan Türkçe kız isimleri arasında yer alıyor. İnsanların karakterlerinin oluşmasında, taşıdığı ismin anlamının önemli etkisi bulunuyor. Gülcan isminin analizine bakıldığında; inatçı bir kişiliğe sahip, sanatsal yetenekleri olan, güzel sanatlara karşı yatkın, duygusal kişiliğini bu sayede ortaya koyabilen, algılaması yüksek, mantıklı, sağduyulu, yaratıcı bir kişilik enerjisine sahip olarak değerlendiriliyor.

GÜLCAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre Gülcan isminin anlamı, 'gül gibi güzel' ya da 'gül gibi canlı' demektir.

'Gül' ve 'Can' isimlerinden oluşan 'Gülcan' ismi, halk arasında pozitif etki sağlayan kız isimleri içerisinde yer alıyor. Zira, 'gül gibi güzel olan' tabiri gündelik yaşamda da sıkça kullanılıyor.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİNİN ADI GÜLCAN?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 84 bin 761 kişi Gülcan ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 375. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 967 kişiden birinin adı Gülcan'dır.

2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 16 bin 193 Gülcan adında vatandaş bulunuyor. Ankara'da 4 bin 778, İzmir'de 4 bin 361 kişinin adı Gülcan olduğu kayıtlarda yer alıyor.

GÜLCAN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Gülcan ismi, İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Fakat kelime anlamına bakıldığında Gülcan isminin çocuklara konulmasında dinen herhangi bir sakınca yoktur, caizdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN