Sangu ne demek? İşte sangu kelimesinin kökeni

Sangu ne demek? İşte sangu kelimesinin kökeni

'Sangu' kelimesinin anlamı, 'anlayışsız' ve 'duygusuz' demektir. Halk dilinde pek kullanımı olmayan sangu kelimesinin Farsçada 'taş' anlamına gelen 'sang' sözcüğünden dilimize geçtiği tahmin ediliyor. Ülkemizde günlük konuşma dilinde kullanılmasa da soyadı olarak görmek mümkün. İşte, TDK'ya göre sangu anlamı...

Türkçede nadiren kullanılan bazı kelimeleri duyduğumuz zaman merak edip internette anlamını aratırız. Sangu kelimesi de dilimizde nadiren kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Sangunun anlamı ile ilgili pek fazla bilgi bulunmasa da Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sözlüğünde karşılığı bulunuyor. 'Sangu' kelimesinin 'sanğu' şeklinde kullanımı da mevcut.

SANGU NEDİR?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre sangu, duygusuz ve anlayışsız anlamına gelir.

Türkçe dilinde pek yaygın kullanımı olmasa da zaman zaman soyadı olarak ya da edebiyat eserlerinde rastlamak mümkün.

Sangu kelimesinin kökeni tam olarak bilinmese de Farsça dilinde 'taş' anlamına gelen 'sang' sözcüğünden Türkçe diline geçtiği tahmin ediliyor.

Zira, sangu anlamını karşılık gelen 'duygusuz' insanlara 'taş kalpli' benzetmesi yaygın olarak kullanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN