Serkan ne demek? İşte Serkan isminin anlamı

Serkan ne demek? İşte Serkan isminin anlamı

En çok kullanılan erkek isimleri arasında yer alan 'Serkan'ın anlamı TDK'ya göre 'asil bir soydan gelen kimse' ve 'başkan' olarak belirtiliyor. Serkan isminin kökeni Farsça ve Türkçe dillerinden gelmektedir. İşte, Serkan isminin özellikleri...

Çocuk sahibi olma heyecanı yaşayan anneler ve babalar, en güzel ve anlamlı erkek isimleri konusunda alternatifleri değerlendiriyor. Zira, insan karakterini oluşturan temel unsurlardan biri de kişiye verilen ismin anlamı olduğu biliniyor. Öte yandan ebeveynler örf, adet ve geleneklere uygun isimleri araştırırken 'Serkan' ismini tercih ediyor.

SERKAN NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre Serkan isminin anlamı, 'asil soydan gelen kimse', 'soylu kan' ve 'başkan' demektir.

Serkan kelimesinin kökeni Farsça ve Türkçe dillerinden gelmektedir. En çok tercih edilen erkek isimleri arasında yer alan Serkan, Farsça 'baş' anlamına gelen 'ser' ve Türkçe 'kan' sözcüklerinden oluşmaktadır.

Serkan ismine sahip kişiler özgürlüklerine çok düşkün olmaları, herhangi bir sebepten dolayı özgürlüklerinin kısıtlanması ihtimalinde tepki göstermeleriyle tanınırlar. Ayrıca zeki ve de hızlı düşünme yetisine sahiptirler.

TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİNİN ADI SERKAN?

Aralık 2018 itibarıyla Türkiye'de 176 bin 601 kişi Serkan ismini kullanıyor. Tüm isimler içinde 27. sırada yer alıyor. Türkiye'de her 223 kişiden birinin adı Serkan'dır.

2018 verilerine göre, İstanbul'da toplam 39 bin 820 Serkan adında vatandaş bulunuyor. Ankara'da 12 bin 960, İzmir'de 12 bin 23, Bursa'da 7 bin 546, Kocaeli'de 5 bin 53 kişinin adı Serkan olduğu kayıtlarda yer alıyor.

SERKAN İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Farsça ve Türkçe kökenli olan Serkan ismi, İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de geçmiyor. Ancak ismin anlamına bakıldığı zaman Serkan adının çocuklara konulmasında dinen bir sakınca bulunmadığını ve caiz olduğunu belirtelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN