Kayseri'de şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu | Şehit ve gazilerin isim listesi

Kayseri'de şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu | Şehit ve gazilerin isim listesi

Kayseri'de sabah saatlerinde teröristler tarafından gerçekleştirilen bomba yüklü araç saldırısında çarşı iznine çıkan askerler hedef alındı. Saldırıda TSK'nın açıklamasına göre 14 asker şehit oldu 55 asker de yaralandı. Saldırıda şehit olan ve yaralı askerlerin kimliklerine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlere çarşı iznine çıktıkları esnada teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Askerleri taşıyan otobüsün hemen yanında infilak ettirilen aracın yol açtığı şiddetli patlamada çarşı iznine çıkan 14 asker şehit oldu, 55 asker de yaralandı. Aynı zamanda saldırıda sivillerin de etkilendiği bildirildi. Hain terör saldırısında şehit ve gazi olan askerlerin isimleri belli oldu.

DHA muhabirlerinin Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle:

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ

Yunus Emre Duran,

16-12/17/5393777.jpg

Abdülsamet Özen (Kocaeli),

16-12/17/5392919.jpg

Kamil Tunç (Afyon Karahisar)

16-12/17/5393842.jpg

Hasan İlhan (Zonguldak),

16-12/17/5393293.jpg

Kenan Döngel (Zonguldak),

16-12/17/5393751.jpg

Mustafa Cihan,

16-12/17/5393444.jpg

Fehmi Barçın,

16-12/17/5393103.jpg

Raşit Yücel (Kocaeli),

16-12/17/5393588.jpg

Ahmet Taş,

Muhammet Ali Ocak,

Göksel Ağaçyetiştiren

16-12/17/5393499.jpg

ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILARIN İSİMLERİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur

Tekden Hastanesi’nde tedavi gören Ahmet Gün.

Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.

Dünya Hastanesi’nde tedavi gören Recep Coşkun.

Erciyes Hastanesi’nde tedavi gören Gökhan Çelik.

ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti.

Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamada; "Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12's,i yoğun bakımda 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi. Misliyle müdahale edileceğini ve edildiğini söylemek istiyorum" dedi. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 14 askerin şehit düştüğü açıklaması yapıldı. Yaralı 55 askerin bulunduğu bombalı eylemde şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.

TSK'nın açıklamasında belirtilen 14 şehit askerin kimliklerine dair az önce resmi açıklama yapıldı. İlerleyen saatlerde yapılan açıklamalar ve son dakika gelişmeleri doğrultusunda şehit ve yaralı askerlerin isimlerini haberimizden bulabilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN