Koronavirüs aşı randevusu almanın en kolay yolu

Koronavirüs aşı randevusu almanın en kolay yolu

Koronavirüs aşılama işlemi yurt genelinde devam ediyor. Vatandaşların kovid-19 aşı randevusu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) www.mhrs.gov.tr internet adresi ve mobil uygulamasını kullanabilir. 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek de aşı randevusu oluşturmak mümkün. Öte yandan ALO 182'yi arayarak aşı sırası sorgulama ve aşı randevusu başvurusu yapılabilir. İşte detaylar...

Koronavirüs (kovid-19) aşı randevusu almanın yolları; Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), SMS 2023, ALO 182 olduğunu en baştan belirtelim. Biontech, Sinovac ve Sputnik V aşılarının ülkemize tedarik işlemleriyle yurt genelinde aşılama hız kazandı. 40 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılanması tüm hızıyla devam ederken; sağlık çalışanları, basın mensupları ve Süper Lig futbolcularının ardından öğretmenlere ve SGK'ya kayıtlı tüm çalışanlara aşı önceliği tanındı. Sağlık Bakanlığı eylül ayına kadar aşılanma yaşını 30'a kadar indirmeyi planlıyor. Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına erişebilir.

EN İYİ KORONAVİRÜS AŞISI HANGİSİ?

Son yüzyılda yaşanan en büyük küresel kriz olan koronavirüs salgın hastalığına karşı geliştirilen aşıların etkinlik oranları ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Uzmanlar ise en iyi aşının 'bulabildiğiniz aşı' olduğunu dile getiriyor. Ülkemizde uygulanan Biontech, Sinovac, Sputnik V aşılarının etkinlik oranlarını haberimizden inceleyebilirsiniz.

KORONAVİRÜS AŞISI NASIL OLUNUR?

AŞI RANDEVUSU MHRS'DEN NASIL ALINIR?

* MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin ya da iPhone, Android mobil uygulamasını açın.

* Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz 'Üye Ol' seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

* Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra 'Aşı Randevusu Al' seçeneğini tıklayın.

* 'Aile Hekiminden' ve 'Hastaneden' olmak üzere iki seçenek çıkıyor. İstediğiniz seçeneği tıklayıp tarih ve saat bilgilerini seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz.

* Randevu bilgileri SMS ile telefona iletilecek.

* Eğer öncelikle grupta değilseniz aşağıdaki uyarıyı alabilirsiniz:

60242072c9de3d57681569f7.jpg

AŞI RANDEVUSU KISA MESAJ SMS İLE NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı sırası gelen vatandaşlar, öncelikle aşı randevusu alması gerekiyor. Randevular, mobil uygulama veya internet üzerinden oluşturulabildiği gibi telefonla ve kısa mesaj (SMS) göndererek alınabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde AŞI, TC kimlik numarası ve kimlik kartı seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabilir.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

116577430-ekrangrnts2021-01-19142351.jpg

AŞI RANDEVUSU ALO 182'DEN NASIL ALINIR?

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, ALO 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor. Vatandaşlar telefon ederek kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

AŞI SIRASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Koronavirüs aşı sıranızı öğrenmek için bilgisayardan enabiz.gov.tr internet adresine veya akıllı telefondan e-Nabız uygulamasına giriş yapın.

Ana menüdeki 'Covid-19 Aşı Durumu'na tıklayarak aşı sıranızı öğrenebilirsiniz.

YERLİ KORONAVİRÜS AŞISI NE ZAMAN KULLANILACAK?

Türkiye'de koronavirüse karşı Biontech-Pfizer, Sinovac, Sputnik V aşıları uygulanmaya devam ederken yerli aşı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. 17 ayrı çalışmanın yürütüldüğü aşı çalışmalarında en ileri seviyede olan Erciyes Üniversitesi'nin geliştirdiği aşının en erken eylül ayında kullanılması planlanıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS AŞI TAKVİMİ

116513038-asi-sirasi-branded-v2-001.jpg

KORONAVİRÜS AŞI SIRASI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN