33 yıllık sonra bir ilk! Plak satışları rekor kırdı

33 yıllık sonra bir ilk! Plak satışları rekor kırdı

Günümüzde dijitalleşmeyle beraber artık pek tercih edilmeyen plakların satışları, 1990'dan bu yana ilk kez en yüksek seviyeye ulaştı. Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in son albümü "1989 (Taylor’s Version)" yılın en çok satan albümü olurken, onu efsanevi rock grubu The Rolling Stones'un "Hackney Diamonds" albümü takip etti.

Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilen ABD'li pop yıldızı Taylor Swift ve ikonik rock grubu The Rolling Stones, plak satışlarında patlama yaşanmasına yol açtı. Söz konusu isimler sayesinde bu yıl yaklaşık 5,9 milyon adet plak satıldı.

British Phonographic Industry (BPI) tarafından yapılan bir analize göre, yüzde 11,7 artan plak satışları, son yılların en hızlı artışını yaşadı. İngiltere'de en çok satılan plak ise Taylor Swift'in son albümü oldu.

1-008.jpgTaylor Swift

EN ÇOK SATAN ALBÜM SWIFT'İN

BBC'nin haberine göre, telif haklarını kaybettiği eski albümlerini "Taylor's Version" adıyla yeniden kaydeden Taylor Swift'in son albümü "1989 (Taylor’s Version)" yılın en çok satan albümü oldu.

Swift'i, İngiliz rock efsanesi The Rolling Stones'un "Hackney Diamonds" albümü takip ediyor.

Lana Del Rey'in "Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd" albümü ise üçüncü sırada. Swift'in "Speak Now" (Taylor's Version) albümü 4 sırada yer alırken, Fleetwood Mac'in klasik "Rumours" albümü 5. sırada.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN