4 yeni kitap raflarda

4 yeni kitap raflarda

Ahmet Telli’nin ‘Arkadaşlık Günleriydi’ kitabı okurlarıyla buluştu. ‘Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Türk Ordusu ve Milli Savunma’ kitabı VakıfBank Kültür Yayınları'ndan çıktı. Melih Duygulu’nun ‘Türkiye’de Çingene Müziği /Batı Grubu Romanları’nda Müzik Kültürü’ çalışması Yapıkredi Yayınları etiketiyle raflarda. Bilgehan Uçak'ın Alfa Yayınları’ndan ‘Yoldan Gelen Çok Konuşur’ seyahatnamesi raflarda yerini aldı.

SALİHA SULTAN

USTA ŞAİR ÖZLEDİĞİMİZ DOSTLUKLARI HATIRLATIYOR

Türkiye’de toplumcu şiirin dev kalemlerinden Ahmet Telli’nin yaşamdaki isyandan süzerek edebiyatımıza kattığı dizeleri, Everest Yayınevi’nde okuyucuyla buluşmaya devam ediyor. Şair şiirseverlerle buluşan ‘Arkadaşlık Günleriydi’ kitabına adını veren şiiri ise şöyle:

“Fotoğraftasın sarkık bıyıklarınla

Gözlerin yeni doğmuş tay bakışlı

Bir derede çimmişsin ıslak donun

Az ötedeki çalıda kuruyor

Arkadaşlarını bekliyorsun

Gelmeyecek olan arkadaşlarını

Gazeteler yazıyor radyolar isim isim

Sayıyor kimliklerini yaralı ya da ölü

Fotoğrafta sarkık bıyıkları

Ve artık yeri göğü

Görmeyen bakışlarıyla

Oradalar

Gelecekler”

17kr02sol3.jpg

ŞANLI ORDUMUZUN KÖKLÜ TARİHİNİ ATLAMAYIN

VakıfBank Kültür Yayınları, Cumhuriyetin 100’üncü yılını ‘Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Türk Ordusu ve Milli Savunma’ çalışmasıyla kutluyor. Alanında uzman araştırmacıların makalelerinden derlenen ‘çalıştay’, Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü ve kurumsal yapılarından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihini inceliyor. Zekeriya Türkmen’in yayıma hazırladığı çalışma, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli birimlerinde kariyerlerinin bir döneminde çalışmış ve çalışmaya devam eden ya da onun eğitim kurumlarında tahsil görmüş 26 uzman araştırmacının makalelerinden oluşuyor. Üç bölümden oluşan çalışmada, Türk askeri kültürünün tarihsel gelişim sürecinin ele alındığı makalelerde, Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş evresine, Türk İstiklâl Harbi ve Atatürk Dönemi’ne, 2. Dünya Savaşı ve NATO ittifakı sonrası Türk ordusunun ve savunma sisteminin değişimi ve dönüşümü irdeleniyor.

17kr02sol1.jpg

TÜRKİYE’NİN İLK ÇİNGENE MÜZİĞİ MONOGRAFİSİ RAFTA

Etnomüzikolog, akademisyen ve yazar Melih Duygulu’nun ‘Türkiye’de Çingene Müziği /Batı Grubu Romanları’nda Müzik Kültürü’ çalışması Yapıkredi Yayınları etiketiyle raflarda. Duygulu, Türkiye’de yayımlanan ilk Çingene müziği monografisi olma özelliğini taşıyan çalışmasında, Romanlar’ın müzik ve dans kültürlerine paralel diğer Çingene toplulukları ile olan ilişkilerini de ele alıyor. Çingenelerin tarihini yazmanın sadece arşiv belgelerinden değil, yaşamlarına nüfuz ederek kimliğini, yaşamla olan ilişkisini, doğaya karşı duruşunu, ruhunu tek ve kısa bir ifadeyle bütünüyle ‘Çingene kültürünü anlamak’tan geçtiğini vurguluyor.

17kr02sol.jpg

ÇAĞDAŞ ROMANCIDAN DOĞU AVRUPA SEYAHATNAMESİ

Romanlarıyla tanıdığımız Bilgehan Uçak, bu kez güncel bir çalışmayla, Alfa Yayınları’ndan çıkan ‘Yoldan Gelen Çok Konuşur’ seyahatnamesiyle okurlarının karşısında. Seyahatnamesinin ilk cildinde okurlarını Doğu Avrupa’ya götüren Uçak, en bilinen şehirleri bir kenara bırakıp kendi güzergâhını anlatıyor: Nürnberg’in ara sokakları, Alsace köyleri, Auschwitz’in acısı, Kiev’de bir futbol maçı, ilk kez bir Türkçe seyahatnamede anlatılan Torun, Kösice, Olomouc... Bir romancının farklı şehirlerin, yepyeni kültürlerin peşinde koştuğu bu yolculuğa tüm okurlar davetli.…

17kr02sol4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN