5 yeni kitap raflarda yerini aldı

5 yeni kitap raflarda yerini aldı

Şair Haydar Ergülen’in denemeleri İthaki Yayınları tarafından ‘Yayan Yapıldak’ adıyla okura sunuldu. Jessie Greengrass’ın yeni romanı ‘Issız Ev’ Timaş Yayınları tarafından Türkçeye aktarıldı. şair Suavi Kemal Yazgıç’ın yeni şiir kitabı ‘Serçe ve Taş’ Profil Kitap etiketiyle raflarda. ‘Karantina Sohbetleri’ kitabı Mahya Yayıncılık imzasıyla yayımlandı. Raflarda yerini alan bir diğer kitap ise ‘Uykudan Önce’ oldu.

SALİHA SULTAN

Şair Haydar Ergülen’in denemeleri İthaki Yayınları tarafından ‘Yayan Yapıldak’ adıyla okura sunuldu. Şair kitabında denemeleriyle dünden bugüne, bugünden yarına uzanan bir yol alfabesi sunuyor okuruna. Bazen nesnelere, bazen kavramlara, bazen de hayvanlara yepyeni bir anlam katan Ergülen’in kitapta yer alan 29 metni arasında yer alan ‘Orman’ denemesini şu cümlelerle bitiriyor: “Kuş ne kadar küçük olsa da, konduğu dalı büyütüyor. Yol, ormandan geçiyor.”

37.jpg

NUH GEMİSİNİN MODERN VERSİYONU

Türk okuyucunun Bakış’ romanıyla tanıdığı Jessie Greengrass’ın yeni romanı ‘Issız Ev’ Timaş Yayınları tarafından Türkçeye aktarıldı. 2021’in en çok beklenen romanlarından biri olan eserin çevirisini Rabia Elif Özcan yaptı. Roman, çevreci bir aktivist ve sorumlu bir bilim insanı olan Francesca’nın yaşamına odaklanıyor. Bir sahil kasabasında sel, fırtına gibi her türlü afete dayanacak bir ev inşa eden Francessa’nın hikayesi okurlarını iklim krizinin gündemde olduğu bir dünyada modern bir Nuh’un gemisi atmosferine götürüyor.

38.jpg

RÜYALARIMIZI HAYRA YORAN KİM?

Heves’, ‘Tövbe Gölgeliği’ ve ‘Bütün Ayrılıklar’ şiir kitapları ile bilinen şair Suavi Kemal Yazgıç’ın yeni şiir kitabı ‘Serçe ve Taş’ Profil Kitap etiketiyle raflarda. Edebiyat dünyasında öyküden edebi metin tahlillerine ürettiği metinlerle ‘bir kalem işçisi’ olarak da tanınan Yazgıç’ın kitabındaki şiirler ‘Sebepsiz Serçe’, ‘Taş Suya Değince’ ve ‘Muzlimler’ başlıklı üç bölümde okurla buluşuyor. Şair’in kitapta yer alan ‘Temmet’ şiirinden bir dörtlük şöyle:
“Gül öldü kim kaldı
Kim bildi yaralarımızı
Suskunluğumuzu kim okudu
Rüyalarımızı hayra yoran kim”

42.jpg

PANDEMİ BİTTİ 'MUHABBETİ' KALDI GERİYE

Pandemi sürecinde ‘neler oluyor?’ sorusu etrafında bir araya gelen onlarca ismin tartışmalarının yer aldığı ‘Karantina Sohbetleri’ kitabı Mahya Yayıncılık imzasıyla yayımlandı. Editörlüğünü Prof. Dr. Necdet Subaşı’nın üstlendiği kitapta Kemal Sayar’dan Kamil Yeşil’e, Bayram Bilge Tokel’den Selçuk Küpçük’e, Dursun Çiçek’ten Mustafa Özel’e onlarca ismin pandemi döneminin açtığı sıcak yaraları, ardında bırakacağı hasarları ve yeniden şekillenen hayatlarımızı derinlikli bilgileriyle masaya yatırdığı birçok konu yer alıyor.

41.jpg

HAYAL ALEMİNE AÇILAN SAYFALAR

Koç Üniversitesi Çocuk (KÜ Çocuk) tarafından yayımlanan ‘Uykudan Önce’, meraklı çocuklar ve onları uyutmaya çalışan anne babaların okuması için ideal bir kitap olarak raflarda. Şiir ve romanlarıyla tanınan Kjersti Annesdatter Skomsvold’un yazdığı, Mari Kanstad Johnsen’in resimlediği masallar çocuklara renkli rüyaların kapısını açıyor.

40.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN