60 yıl sonra yeniden ‘Sevmek Zamanı’

60 yıl sonra yeniden ‘Sevmek Zamanı’

Fotoğraf sanatçısı Murat Kahya, Türk sinemasının kült yönetmenlerinden Metin Erksan'ın unutulmaz filmi ve 'Sevmek Zamanı'nın rotasını çekildikten yaklaşık 60 yıl sonra fotoğrafladı.

Fotoğraf sanatçısı Murat Kahya, Türk sinemasının kült yönetmenlerinden Metin Erksan'ın unutulmaz filmi 'Sevmek Zamanı'nın rotasını çekildikten yaklaşık 60 yıl sonra yeniden fotoğrafladı.

Resim

1966 tarihli filmin unutulmaz yağmur sahnesinin çekildiği Yahya Efendi Türbesi’nden Büyükada'ya, surlardan Kilyos’a dek rotasında dolaşan Kahya, ölümsüz filmin mekanlarını, günümüzdeki halleriyle objektifine yansıttı.

Resim

Sosyal medyada 'İstanbul Sineması' adlı hesaptan paylaşılan fotoğrafları sinemaseverlerden büyük beğeni aldı.

Resim

Türk sinemasının aueteur yönetmenlerinden Erksan’ın karakter analizini, oyuncu yönetimini ve kendine has bakış açısını en iyi anlatan filmlerden biri olan 'Sevmek Zamanı' filmi 1965 yılında İstanbul'da çekilmişti.

Resim

Film, adada boyacılık yapan Halil (Müşfik Kenter) karakterinin, boyadığı evin duvarında bulunan tablodaki kıza aşık olmasını (Sema Özcan) ve kız karşısına çıktığında ikilinin yaşadığı imkansız aşk sürecini, kendine has diliyle işliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN