ABD’ye kaçırılan 41 eser eve geri döndü

ABD’ye kaçırılan 41 eser eve geri döndü

1960’lı yıllarda ABD’ye kaçırılan 41 tarihi eser, Türkiye’ye iade edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Başarılı çalışmalar sonucunda bronz başlar, büst ve gümüş heykelciklerin de aralarında bulunduğu toplam 41 kültür varlığımız daha evine dönüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında iadesini sağladığımız eser sayımız 3 bin 59’a ulaştı” dedi.

Türkiye’den 1960’lı yıllarda ABD’ye kaçırılan 41 tarihi eser, New York’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti tarafından teslim alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 41 tarihi eserin ABD’den Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, “Gururluyuz! Ülkemizden yasa dışı yollarla çıkarılmış bir grup eserimizi daha New York’da bulunan Türk Evi’nde teslim aldık. Manhattan Bölge Savcılığı ve İç Güvenlik Soruşturma Birimi ile gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalar sonucunda bronz başlar, büst ve gümüş heykelciklerin de aralarında bulunduğu toplam 41 kültür varlığımız daha evine dönüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında iadesini sağladığımız eser sayımız 3 bin 59’a ulaştı” dedi.

07kr02-res1.jpg

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile beraberindeki heyet Türkiye’ye iadesi sağlanan eserleri New York’ta bulunan Türk Evi’nde teslim aldı.

07kr02-res.jpg

Türkiye’ye iadesi sağlanan Burdur’un Gölhisar ilçesinin İbecik Köyü’nde yer alan Boubon Antik Kenti kökenli 3 adet bronz heykel başı, 1 adet bronz kadın büstü ve 4 adet bronz heykellere ait vücut parçaları Anadolu’da Roma Dönemi heykeltıraşlığının önemli eserleri arasında gösteriliyor. Eserler aralık ayının sonunda Türkiye’de olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN