Arp Sanatçısı Zeynep Öykü Metrohan'da konser verecek

Arp Sanatçısı Zeynep Öykü Metrohan'da konser verecek

Arp sanatçısı Zeynep Öykü, İstanbul'da 2 Mart'ta müzikseverlerle buluşacak. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ücretsiz konserde, Öykü İngiltere saray müziğinden eserleri seslendirecek.

Arp sanatçısı Zeynep Öykü, 2 Mart’ta İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde, arp sanatçısı Öykü, İngiltere saray müziğinden eserleri seslendirecek. Shakespeare dönemi eserlerinin yer aldığı konser, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Müzik eğitimine 10 yaşında piyano ile başlayan Öykü, Ceren Necipoğlu ve Şirin Pancaroğlu ile arp eğitimine başlamıştı. Öykü, Türkiye’de ilk kez yerli arp üreterek dikkatleri üzerine çekmiş, bu arpa ‘Anatolian Harps’ ismini vermişti.

Barok müziğe büyük ilgi duyan Öykü, dünyada çok az kişinin çaldığı ‘Arpa Doppia’ olarak bilinen barok dönemin arpını da Türkiye’de çalabilen tek müzisyen olarak biliniyor. Sanatçının 2020’de piyasaya sürdüğü ‘1685’ adlı solo albümünde ağırlıklı olarak Bach, Handel ve Scarlatti’nin eserleri yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN