Bakanlıktan özel tiyatrolara görülmemiş destek

Bakanlıktan özel tiyatrolara görülmemiş destek

Pandemi sürecinde özel tiyatroların eleştirilerine hedef olan Kültür Bakanlığı yeni sezonda sektöre 32 milyon lira destek aktaracak. 441 tiyatro projesini destekleyecek Bakanlık, komisyonun bu yılki bütün destek başvurularını olumlu değerlendirdiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel tiyatrolara bu yıl sağlayacağı destek açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce oluşturulan değerlendirme komisyonu, özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2022-2023 sanat sezonu için başvuruda bulunan 441 projeyi değerlendirdi. Bakanlık, komisyonun bütün başvuruları olumlu değerlendirdiğini belirterek yeni sezonda, 86’sı çocuk oyunu tiyatrosu, 283’ü profesyonel ve 72’si geleneksel tiyatro olmak üzere 441 projeye toplam 32 milyon lira destek sağlayacağını açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, desteğin ‘bu zamana kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar’ olduğu ifadesi kullanıldı. Destek alacak profesyonel tiyatrolar arasında 1001 Sanat, Nokta Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Kadıköy Halk Tiyatrosu, Duru Tiyatro, Tiyatrokare, Tiyatro Külliyen, Tiyatro Yansıma, Asmalı Sahne, Oyun Atölyesi gibi toplulukların yanı sıra Zorlu Performans Sanatları Merkezi de yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı pandemi sürecinde özel tiyatroların tepkisiyle karşılaşmıştı. Pandemi sürecinin büyük bölümünü perde kapalı geçiren özel tiyatrolar, normalleşme süreciyle birlikte bu kez de artan kur ve elektrik, doğalgaz gibi faturalara gelen fahiş zamlarla birlikte ağır darbe almıştı.

Eleştirilerin odağındaki Bakanlık geçen yıl 254 profesyonel, 109 çocuk oyunu, 65 geleneksel olmak üzere toplam 428 özel tiyatroya 13 milyon 500 bin lira destek aktarmıştı. Bakanlığın bu yıl maddi destek sağladığı özel tiyatrolar ‘ktb.gov.tr’ sitesinden incelenebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN