Bausch’un başyapıtı Türkiye’ye geliyor

Bausch’un başyapıtı Türkiye’ye geliyor

27. İstanbul Tiyatro Festivali, açılışını Pina Bausch’un ölümsüz başyapıtı Café Müller ile yapacak. 25 ve 26 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek gösterinin biletleri 10 Haziran’da satışa çıkacak. Öğrenciler ise, 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Sonbaharda tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanan 27. İstanbul Tiyatro Festivali, açılışını Pina Bausch’un ölümsüz başyapıtı Café Müller ile yapacak. 25 ve 26 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek gösterinin biletleri 10 Haziran’da satışa çıkacak.

Dansı, 20. yüzyılda devrimci bir yaklaşımla yeniden tanımlayan ve dans tiyatrosunun yeni bir tür olarak kabul görmesini sağlayan Bausch’un başyapıtı Café Müller, sanatçının topluluğu Tanztheater Wuppertal’ın güncel kadrosu ve ilk günkü çarpıcılığıyla Türkiye’de ilk kez sahnelenecek.

Bausch, topluluğu Tanztheater Wuppertal ile 1998’de Cam Temizleyicisi ve 2000’de Masurca Fogo’yu İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahneledi; ardından 2003 yılında İKSV ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olan, İstanbul üzerine özel projesi Nefes’i üretti ve sahneledi.

Bausch 20 yıl sonra bu kez Café Müller ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuğu olacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenecek festival, 25 Ekim - 25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Gösterinin biletleri, avantajlı dönem fiyatlarıyla, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden satın alınabilecek. Öğrenciler ise, 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN