Berlinale seçkisi İstanbul yolcusu

Berlinale seçkisi İstanbul yolcusu

42’nci İstanbul Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da Berlin Film Festivali’nin en iyilerine yer verecek. 7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda Nicolas Philibert’in prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan ve büyük ödül Altın Ayı’yı kazanan filmi ‘Küçük Evren’ festival programında yer alıyor.

7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 42’nci İstanbul Film Festivali izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Şubat ayında sonuçlanan ve ödülleri dağıtılan 73’üncü Berlin Film Festivali’nin Altın Ayı kazanan filminden Büyük Jüri Ödülü’nün sahibine birçok yeni film 42’nci İstanbul Film Festivali’nin farklı bölümlerinde izleyicilerle buluşacak. Nicolas Philibert’in prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan ve büyük ödül Altın Ayı’yı kazanan filmi ‘Küçük Evren’ festival programında yer alıyor.

Christian Petzold’un Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan filmi ‘Kızıl Gökyüzü’, festivalin uluslararası yarışması jüri başkanlığını üstlenen João Canijo’nun Gümüş Ayı Jüri Ödülü’nü kazanan filmi ‘Kötü Yaşamak’, Gümüş Ayı En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi Angela Schanelec’in yönettiği ‘Müzik’, Alman Sineması’na Bakış kategorisinin en iyi filmi Steffi Niederzoll imzalı ‘Tahran’da Yedi Kış’ ve Philippe Garrel’e En İyi Yönetmen ödülünü getiren ‘Pulluk’ festivalde Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirecek.

Sekiz yaşındaki başrol oyuncusuna En İyi Başrol Oyuncusu ödülünü kazandıran Estibaliz Urresola Solaguren imzalı ‘20.000 Arı Türü’, Nespresso Genç Jüri’si tarafından değerlendirilecek Genç Ustalar bölümünde yarışırken, İstanbul Film Festivali’nin yeni bölümü Heyula, Berlin’de Karşılaşmalar kategorisinin en iyisi seçilen ‘Burada’ya ev sahipliği yapacak.

42. İstanbul Film Festivali Berlinale seçkisi şöyle:

Küçük Evren / Sur l’Adamant / On the Adamant / 2023 Berlin Altın Ayı. Pulluk / Le Grand Chariot / The Plough / 2023 Berlin Gümüş Ayı En İyi Yönetmen. 20.000 Arı Türü / 20.000 Especies de Abejas / 20,000 Species of Bees / 2023 Berlin Gümüş Ayı En İyi Başrol. Gecenin Sonuna Dek / Bis ans Ende der Nacht / Till the end of the night. Kızıl Gökyüzü / Roter Himmel / Afire / 2023 Berlin Jüri Büyük Ödülü. Kötü Yaşamak / Mal viver / Bad Living / 2023 Berlin Gümüş Ayı Jüri Ödülü. Müzik / Music / 2023 Gümüş Ayı En İyi Senaryo. Tahran’da Yedi Kış / Sieben Winter in Teheran / Seven Winters in Tehran.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN