Beş Grammy ödüllü notalar İstanbul’da

Beş Grammy ödüllü notalar İstanbul’da

Akbank Caz Festivali 23 Eylül’de başlıyor. Festival kapsamında yerli yabancı 150’den fazla müzisyen İstanbullularla buluşacak. Mercan Dede konseriyle başlayacak, Immanuel Wilkins, Yarkın, Alara Tütüncü gibi birçok müzisyenin yer alacağı festivalde beş Grammy ödüllü siyahi müzisyen Terence Blanchard da sahne alacak.

SALİHA SULTAN

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek olan Akbank Caz Festivali, 23 Eylül’de başlıyor. 8 Ekim’e kadar sürecek olan festival kapsamında 150’den fazla müzisyen ile 33 konser, birçok söyleşi ve atölye düzenlenecek. 23 farklı mekanda düzenlenecek olan festivalde İstanbul’a konuk olacak sanatçılar arasında; bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanmasının yanı sıra iki kez Oscar Ödülü’ne aday gösterilen Terence Blanchard feat. the E-Collective with Turtle Island Quartet, Bob Dylan, Wynton Marsalis, Solange Knowles gibi isimlerle üretimlerde bulunmuş Immanuel Wilkins ve fusion müziğin geride kalan yaklaşık 50 yılını şekillendiren müzisyenlerden Al Di Meola, Yarkın Duo, Alara Tütüncü Duo gibi isimler yer alıyor. Festival 23 Eylül’de Müze Gazhane’de Mercan Dede Live DJ Set with Secret Tribe konseriyle başlayacak.

Terence Blanchard feat. the E-Collective with Turtle Island Quartet 29 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak. Festivalin diğer mekanları Sakıp Sabancı Müzesi, Bant Mag. Havuz/ Bina, Kolektif House Moda, AKM Tiyatro Salonu, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Çevre Tiyatrosu, Bova Sahne, CoBAC Work Space, Babylon ve Akbank Sanat gibi mekanlar olacak. Festival etkinliklerinin biletleri dijital bilet satış platformlarından alınabilir, detaylı bilgileri ‘akbanksanat.com’ ile ‘akbankcaz.com’ internet adreslerinden incelenebilir.

13kr02man.jpg

SPIKE LEE FİLMLERİNİN MÜZİSYENİ

Kariyerine 40 yıl önce Lionel Hampton Orchestra ve The Jazz Messengers gibi prestijli orkestraların üyesi olarak başlayan Terence Blanchard, eşine az rastlanır bir müzikal miras inşa etti. Caz sahnesinin en saygın trompetçilerinden biri olarak anılan Amerikalı müzisyen, bugüne dek beş Grammy Ödülü kazanmasının yanı sıra Spike Lee filmleri için yaptığı kompozisyonlarıyla iki kez Oscar Ödülü’ne aday gösterildi. Bunu Quincy Jones’dan bu yana başaran ilk Siyah müzisyen olarak adını tarihe yazdırdı. Aynı zamanda, prömiyerini 2021 senesinde yapan operası ‘Fire Shut Up in My Bones’ ile Metropolitan Opera için besteleyen ilk Afro-Amerikan müzisyen oldu. Concord ve Blue Note gibi etiketlerden yayımlanmış albümlerle dolu bir kataloğa sahip olan Terence Blanchard, E-Collective ile kaydettiği son albümü Absence (2021) ile kendisi için bir yol gösterici olan Wayne Shorter’a saygı duruşunda bulunan Blanchard, 29 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN