Cam sanatını gündelik hayata taşıyan bir ‘El Emeği’

Cam sanatını gündelik hayata taşıyan bir ‘El Emeği’

Sanatın birçok farklı dalıyla ilgilenen Melis Kotevoğlu, el becerisini de farklı ölçeklerde yapılan, farklı işlevler için ellerde olan, masalarda yerini alan bardakların tasarımı başlığında yetkinliği ile ortaya koyuyor.

Üniversite eğitimini iletişim fakültesinde tamamlayan Kotevoğlu için yıllar içinde ulaşılan noktada öncelik; el emeği ürünler yapmak, bu yeteneği farklı ebatları ile farklı işlevler ve farklı ihtiyaçlar için kullanılan bardakların tasarımları ile ortaya koymak. ‘El Emeği’ başlığı altında farklı bir konsepte imza atan Kotevoğlu, yeteneği ve emeğiyle her ölçü ve şekildeki bardağı renklerle buluşturarak, içine konulandan çok daha farklı bir keyfi yaşama fırsatını da sunuyor. “Benim eserim; kendi ellerimle yaptığım ve renklendirip şekillendirdiğim bardaklar” diyen Kotevoğlu, “Kimi zaman kendi istediğim bir şeyleri çiziyorum, kimi zamansa kişiye özel tasarım için benimle bağlantıya geçen kişilerin taleplerini, onların isteklerini bardağa işliyorum” açıklamasını yapıyor. Melis Kotevoğlu, bu nedenle her bir bardağın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunun, ayrı bir hikayeyi ortaya koyduğunun da altını çiziyor. Kotevoğlu, çalışmalarını ‘melisseatelier.com’ internet sitesinden de satışa sunuyor.

24kr02-sol4.jpg

Melis Kotevoğlu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN