Darülbedayi’nin gözdelerine yedi ödül

Darülbedayi’nin gözdelerine yedi ödül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Yeni Tiyatro Dergisi 10. Emek ve Başarı Ödülleri’nde 7 ödüle birden layık görüldü. Hamlet, Bir Halk Düşmanı, Gidiş Dönüş Moskova Retro, Tartuffe, Cadı Kazanı ve Fosforlu Cevriye ödülleri yeni sezonda ödülleriyle perde diyecek.

Yeni Tiyatro Dergisi 10. Emek ve Başarı Ödülleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 7 ödüle layık görüldü. Ödüller, 2 Haziran’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törende sahiplerini buldu.

Sahnelediği klasik ve modern tiyatro oyunlarıyla seyirciden büyük ilgi gören İBB Şehir Tiyatrolarının ödülleri sahnelenen yüzlerce oyun ve performans arasından seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda belirlendi. Ödüllerde, Hamlet oyunu ‘En İyi Yapım Ödülü’nü kazandı. İBB Şehir Tiyatroları’nın ‘Hamlet’ oyunu, 2022’de perde demişti. Yönetmenliğini Engin Alkan’ın üstlendiği Shakespeare’in unutulmaz eseri, insanın yaşam ve ölüm, iktidar ve intikam, düşünce ile eylem arasındaki tüm zamanlara özgü çelişkilerini sahneye taşıyor.

‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü de 2023’te sahnelenen ‘Bir Halk Düşmanı’ oyunundaki performansıyla Mert Tanık’a verildi. Yine bu yıl perde diyen ‘Gidiş Dönüş Moskova Retro’ oyunu ise Mahperi Mertoğlu ve Esra Ülger’e ‘Kadın Oyuncu Özel Ödül’ünü kazandırdı. Ödüllerin ‘En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’ 2022’de sahnelenen Moliere klasiği ‘Tartuffe’ oyunuyla Eylül Gürcan’a, ‘En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ Arthur Miller’in yazdığı ‘Cadı Kazanı’ oyunuyla Kemal Yiğitcan’a takdim edildi. ‘En İyi Müzik Ödülü’ ise Suat Derviş’in yazdığı, Yelda Baskın’ın yönettiği Fosforlu Cevriye adlı müzikalin bestecisi Oğuzhan Balcı’ya verildi.

Ödüllerde, Zuhal Olcay, Seden Kızıltunç ve Nilgün Kasapbaşoğlu ‘Onur Ödülü’ne layık görülürken, ‘Yılın Oyuncusu Ödülü’ ise Net Sanat Yapım ve Dada Salon’un ‘Richard’ oyunundaki rolüyle Okan Bayülgen’in oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN