Esenler Film Festivali’nden Filistin sineması seçkisi

Esenler Film Festivali’nden Filistin sineması seçkisi

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Esenler Film Festivali’ 15-19 Aralık tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl ‘umut’ temasıyla düzenlenen festivalde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için Filistin sinemasından bir seçkinin yanı sıra Filistinli sinemacıların da katılacağı paneller düzenlenecek.

Esenler Belediyesi tarafından 15- 19 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan 4. Esenler Film Festivali’nin etkinlik programı düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, 4. Esenler Film Festivali Genel Koordinatörü Muhammet Emre Yapraklı ve festivalin kısa film yapım destek jüri üyelerinden Halil Kardaş, organizasyonla ile ilgili detayları açıkladı.

Festivalin Genel Koordinatörü Yapraklı, daha önce ‘Esenler Film Günleri’ olan etkinliğin yoluna ‘Esenler Film Festivali’ olarak devam edeceğini açıklayarak, bu yıl ‘umut’ temasıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacaklarını kaydetti.

Yapraklı, “Teması‘umut’ olan festivalimizin içeriğini çok sayıda etkinlikle doldurduk. Bugünlerde canımızı yakan bir zulüm var. Filistin’de yaşananlar hepimizi derinden sarsıyor. Bu nedenle Filistin sinemasına dair bir seçki ortaya koyacağız. Filistin sineması temalı bir panel gerçekleştireceğiz. Filistinli sinemacıları online bağlantılarla festivalimizde ağırlayacağız” dedi.

Festivalin onur ödülleri Türk dizi ve sinema sektörünün duayen senaristi; yönetmen ve yapımcı Osman Sınav, müzik ve tiyatro sanatlarını iç içe yaşayan usta oyuncu Ayla Algan ile Yeşilçam’ın ünlü ses mühendisi, film müziği bestecisi Necip Sarıcı’ya takdim edilecek. Bu yılın vefa ödülü ise vefatının 30’uncu yılı nedeniyle Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Hulusi Kentmen’in olacak. Vefa ödülü, Kentmen’in torunu Melek Kentmen’e takdim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN