Gamalı haçın gölgesinde direniş

Gamalı haçın gölgesinde direniş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, seyirciyle buluşturduğu 'Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi' oyunuyla büyük beğeni topladı. Nazi subaylarının zaafını işleyen mizahi bir dille işgal temasını ele alan oyun, seyircilere hem ironi hem de mizah dolu bir deneyim sunuyor. Oyuncuların direnişi ve sahnedeki eğlenceli savaş stratejisi, izleyicileri etkisi altına alıyor. Başarılı performanslarla sahnelenen oyun bugün saat 20.30'da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nick Whitby’nin yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği ‘Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi’ oyununu seyirciyle buluşturdu. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk kez sahnelenen oyun, seyircinin büyük beğenisini kazandı. Oyunda, işgale karşı oyuncuların direnişi, yer yer ironik ve mizahi bir dille sahneleniyor.

Nazi subaylarının zaafı üzerinden gelişen mizah, işgalin kendisini oyun düzleminde esneterek, seyirciye geri planda savaşın sertliğini anımsatırken, seyirlik olarak komik unsurları da ağır basan ve işgalin parodisine dönüşen bir seyirlik sunuyor. İşgale direniş bir tiyatronun sahnesinde başlayınca, oyuncuların yaptığı kurgu, eğlenceli bir savaş stratejisine dönüşüyor.

Oyunda, Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan gibi isimler performans sergiliyor. Oyun, bugün de saat 20.30’da Yenibosna Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN