Handel’in son edebi şaheseri Opera İstanbul sahnesinde

Handel’in son edebi şaheseri Opera İstanbul sahnesinde

Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel özel operası Opera İstanbul, Alman besteci G.F.Handel’in ‘Alcina’ operasını sahneliyor. Dün akşam Türkiye prömiyerini gerçekleştiren Opera, bugün saat 20:00’de Süreyya Operası’nda İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

‘Alcina’ eserini sahneye koyan Tülay Uyar Hatip aynı zamanda operanın genel sanat yönetmenliği görevini üstleniyor. Batuğhan Uzgören’in orkestra şefliğini yaptığı eserde solistlere Opera İstanbul Orkestrası eşlik ediyor. Opera İstanbul’un koro şefliğini ise Fevzi Çankaya’nın yapıyor. Eserde Alcina rolünü Tülay Uyar Hatip, Ruggiero rolünü Kaan Buldular ve Doğan Cem, Melisso rolünü Ozan Kutlar, Bradamante rolünü Esen Demirci Oronte rolünü Onur Turan, Morgana rolünü Duha Alkan ve Oberto rolünü ise yenetekli çocuk oyuncu Can Özgören oynuyor. Konusu Ludoivo Ariosto’nun ‘Orlando Furiosa’ adlı epik şiirinden gelen opera, Ruggiero adlı bir şövalye ile nişanlısı Bradamante arasındaki aşk hikayesini sahneye taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN