Kaçakçılık operasyonundan 600 yıllık Tevrat çıktı

Kaçakçılık operasyonundan 600 yıllık Tevrat çıktı

Ankara’da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 600 yıllık Tevrat ele geçirildi.

Beypazarı ilçesinde yapılan operasyonda 500-600 yıllık olduğu değerlendirilen altın varaklı Tevrat’ı satmaya çalışan 3 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Beypazarı ilçesinde ikamet eden A.A, D.A. ve A.O’nın tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edecekleri ve müşteri arayışında oldukları bilgisine ulaşıldı.

Bu tespit üzerine Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, şüpheliler bazı tarihi eserleri yaklaşık 6 milyon lira karşılığında satmaya çalışırken yakalandı. Operasyonda İbranice yazılı ve altın varaklı olan, 500-600 yıllık olduğu değerlendirilen Tevrat ele geçirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN