Kandilli yeni kütüphanesine kavuştu

Kandilli yeni kütüphanesine kavuştu

Üsküdar Belediyesi, metruk halde bulunan 130 yıllık tarihi Glavany Köşkü’nü restore ederek ‘Nevmekan Kandilli’ adıyla hizmete sundu. Kütüphane olarak hizmet verecek Nevmekan Kandilli, Üsküdar’dan kalkan ücretsiz otobüslerle ziyaret edilebilecek.

Üsküdar Belediyesi, metruk haldeki 130 yıllık tarihi Glavany Köşkü’nü restore ederek İstanbulluların kullanımına açtı. Belediyenin bir kültür sanat platformu olarak Türkiye’ye kazandırdığı Nevmekân markasının beşinci halkası olan Nevmekan Kandilli’nin açılışı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Türkmen “Osmanlı Bankası’nın kurucusu olan David Glavany ve ailesinin evi olarak bilinen bu yapı, uzun yıllardır metruktu, birtakım sıkıntılardan dolayı kaderine terk edilmişti. 130 yıllık muhteşem bir eseri, yeniden ayağa kaldırarak İstanbul’un, Üsküdar’ın ve ülkemizin kültür envanterine katmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi. Türkmen, ziyaretçilerin Nevmekan Kandilli’ye Üsküdar’dan kalkan ücretsiz otobüslerle ulaşabileceğini kaydetti. 5 bin m2 bir alan üzerinde, bodrum ve üzeri 3 kattan oluşan yapı 1980’li yılların başından itibaren metruk bir hale gelmişti. Milli Emlak’tan Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen yapı 2021’de Üsküdar Belediyesi’ne devredilen ve kapsamlı bir yenileme sürecinin ardından Nevmekân Kandilli olarak tekrar hayat buldu. Nevmekân Kandilli ile Üsküdar Belediyesi’ne bağlı kütüphaneler fiziksel ve dijital olmak üzere toplamda 350 bin kitaba ev sahipliği yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN