Mevlana İdris vefatının birinci yılında anıldı

Mevlana İdris vefatının birinci yılında anıldı

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden, şair, KARAR yazarı Mevlana İdris Zengin vefatının birinci yılında Eyüpsultan’daki mezarı başında anıldı.

SALİHA SULTAN

Çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden KARAR yazarı ve şair Mevlana İdris Zengin vefatının birinci yılında ailesi ve dostları tarafından dualarla anıldı. Anma etkinliği, dün akşam saat 19.00’da merhumun Mihrişah Valide Sultan Haziresi’nde bulunan mezarı başında başladı. Burada edilen duaların ardından, Dersaadet Vakfı’nda sohbet ve ikram gerçekleştirildi. Yazarın kardeşi Salih Zengin, eşi Aysel Zengin ve oğullarının katıldığı anmaya kültür dünyasından Erol Erdoğan, Selman Gemuhluoğlu, Saadettin Acar, Ahmet Hamdi Çamlı, Kemal Sayar, İrfan Çalışan, Ahmet Altay, Nur Haktan, Turan Kışlakçı, Cihan Aktaş, Ertuğrul Fındık, Cafer Turaç, Mustafa Hilmi Baş gibi birçok dostu katıldı.

İstanbul İl Kültür Müdürü Prof. Dr. Coşkun Yılmaz ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in de bulunduğu anmaya, KARAR ailesini temsilen Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ali Verçin, Bekir Fuat ve Enes Batman da yer aldı. Merhumun hayatında özel bir yer edinen ve ‘Adamlarım’ dediği çocuk okuyucuları da vefat yıldönümünde yazarı unutmayan sevenleri arasındaydı.

08mevlana02.jpg

Zengin, 7 Haziran 2022’de geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Kahramanmaraş’ta vefat etmişti. 56 yaşında Hakk’a yürüyen İdris, hikaye ve denemelerinin yanında çocuk edebiyatı alanında birçok sevilen esere imza attı. Bazı masalları çizgi filme uyarlanarak televizyonda yayınlandı. Çocuk edebiyatı dergisi Çeto’nun genel yayın yönetmenliğini yürüten Zengin, KARAR gazetesindeki köşesinde uzun süre kültür ve sanat alanında birçok yazı kaleme aldı.

MEZAR TAŞI ANSIZIN GİDİŞİNE DİKKAT ÇEKİYOR

Anma merasiminde, vefatının birinci yılı dolan Mevlana İdris’in mezar taşının da tamamlandığı görüldü. Şairin mezar taşını ise mimar ve sanatçı Celaleddin Çelik tasarladı. Anma programında konuşan Çelik, bir şairin mezarını tasarlamanın zor olduğunu vurgulayarak, İdris’in şahsiyetini yansıtan, haziredeki diğer mezarlarla da uyum içinde olan sade bir tasarım yaptığını kaydetti. Mezarın ana kaidesinde yer alan asimetrik ve bıçak gibi keskin taşlar ile Zengin’in ansızın aramızdan ayrılışını simgelediğini kaydeden Çelik, kuşlar için bir suluk da eklediği mezar taşının etrafında ise Zengin’in ‘Doğdum ve olaylar hızla gelişti’ gibi sözlerinin yazıldığını belirtti.

08idris02.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN