Kitap kurtlarının raflarında olmazsa olmaz iki özel dergi

Kitap kurtlarının raflarında olmazsa olmaz iki özel dergi

Yapı Kredi Yayınları’nın kitap-lık ve Sanat Dünyamız dergilerinin Eylül-Ekim sayıları çıktı. Kitap-lık dergisi yeni dosyasında Italo Calvino’un 100’üncü yaşını kutlarken, Sanat Dünyamız ise Cumhuriyet’in 100’ncü yılında 100 kişinin seçtiği Cumhuriyet tarihine bakan 100 eserlik bir liste yayımladı.

Yapı Kredi Yayınları’nın (YKY) edebiyat dergisi kitap-lık’ın yeni sayısı çıktı. 229. sayının dosya konusu ‘Italo Calvino 100 Yaşında’. 20. yüzyıl debiyatının Modern Klasikler arasına girmiş, Kitapları Türkiye’de yirmi yıldır YKY tarafından yayımlanan yenilikçi yazarının yaratı evreni ve yapıtları Natalia Ginzburg, Neyyire Gül Işık, Elio Baldi, Hervé Le Tellier, Ercan Yılmaz, Güzin Molo ve Ulaş Bager Aldemir’in yazılarıyla ele alındı.

Efe Murad’ın Seyhan Erözçelik’i bir yazısı ve Domenico Ingenito ile Joyelle McSweeney’den yaptığı çevirilerle andığı bölümün yanı sıra, Yasemin Yazıcı’nın Füruzan’ın Benim Sinemalarım kitabını ve filmini değerlendirmesi, Bahri Vardarlılar’ın ise Borges’in bir öyküsü üstüne yazısı bu sayının öne çıkan diğer sayfaları.

Yüksel Pazarkaya, Hüseyin Peker, Gültekin Emre, Ömer Erdem, Tahir Musa Ceylan, Melih Elhan, Hilal Özdemir, Figen Şentürk, M. Milât Özçelik, Vefa T. şiirleri; Ferdi Çetin, Batıkan Köse, Saba Kırer, İbrahim Alaş, Rıdvan Hatun, Simten Okan, Can Çetin öyküleri; Mehmet Ergüven, Hüseyin Ferhad, Gökçe Gündüç, Birsen Ferahlı, Turan Karataş, Hüseyin Köse, Sevda Müjgân da yazılarıyla kitap-lık dergisinin 229. sayısında.

ss.jpg

CUMHURİYET’İN YÜZÜNCÜ YILINDA 100 ESER LİSTESİ

Sanat Dünyamız dergisi Eylül Ekim sayısında sanatçılar, yazarlar, akademisyenler ve küratörlerden oluşan 100 kişinin önerileriyle Cumhuriyet tarihine bakan 100 eserlik bir liste yayımlanıyor. Bunun yanı sıra dergide SALT Galata’da devam eden ‘Başka Kayda Rastlanmadı’ ve Pera Müzesi’nde devam eden ‘Isabel Muñoz Yeni Bir Hikâye’ sergileri üzerine birer yazı okurları bekliyor. OMM’de açılan ‘İki Güneş Altında’ sergisi üzerine küratör Aslı Seven’le ve ‘Canavar’ oyunu üzerine Tunç Şahin’le birer söyleşi de dergide yer alıyor. 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek Café Müller’den yola çıkarak Pina Bausch’un popüler kültürdeki yerine odaklanan bir yazı da derginin konuları arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN