Maraş’ın Elif Ana’sına Rusya’dan iki ödül

Maraş’ın Elif Ana’sına Rusya’dan iki ödül

Alevi inancında önemli bir yere sahip olan, Anadolu erenlerinden Elif Sugan’ın hayatını konu alan ‘Elif Ana’ filmi Rusya’da düzenlenen 32. Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali’nde iki ödülle döndü. Yönetmenliğini Kazım Öz ve Semir Aslanyürek’in yaptığı film jüri özel ödülünün yanı sıra festival organizasyon komitesinin özel ödülüne layık görüldü.

Alevi inancında önemli bir yere sahip olan, Anadolu erenlerinden Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi bu yıl Rusya’da düzenlenen 32. Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali’nde iki ödülle döndü. Yönetmenliğini Kazım Öz ve Semir Aslanyürek’in yaptığı film jüri özel ödülünün yanı sıra festival organizasyon komitesinin özel ödülüne layık görüldü.

20’den fazla ülkeden sinemacının bulunduğu festivale, Elif Ana filminin yönetmelerinden Semir Aslanyürek de katıldı. Sahnede kendisine takdim edilen ödülü alan Semir Aslanyürek festival organizasyonuna teşekkür ederek, “Yaşasın Sinema, yaşasın festivaller! Umarım Altın Şövalye FF önümüzdeki yıllarda İstanbul’da da düzenlenir” dedi.

Her yıl farklı şehirlerde düzenlenen Uluslararası Altın Şövalye Film Festivali bu yıl Rusya’nın Grozni kentinde gerçekleştirildi. 8 gün süren festivalde Rus tiyatro ve sinema yönetmeni Andrei Konchalovsky’in başkanı olduğu festival jürisinde Mikhail Galubowich (Rusya), Vladimir Gostukhin (Belarus), Anjel Gutyerres (İspanya), Jovan Markovic (Sırbistan) ve Margarit Nikolov (Bulgaristan) yer aldı.

9 Aralıkta Türkiye’de vizyona giren ‘Elif Ana’ filmi Avrupa’da ilk kez Fransa Paris’te meşhur Şanzelize caddesinde bulunan Pathe Gaumont’ta sinemaseverlerle buluşmuştu.

DEPREM ÖNCESİ ÇEKİLDİ

2022’de çekimi tamamlanan film, 1903 yılında Maraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde doğan bilgeliği ile tanınan ‘Anadolu’nun kutsal anası’ Elif Sugan’ın sevgi, barış, eşitlik, paylaşım, hoşgörü ve merhamete dair değerlerini işliyor.

Filmde Türkiye’nin yakın tarihindeki gelişmeler de Elif Ana’nın yaşadıkları çerçevesinde anlatılıyor. Depremin yıktığı Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi gibi kentlerde deprem öncesi çekilen filmin depremden dolayı gösterimleri devam edememişti. Filmin bu yıl sonbaharda yeniden gösterime girmesi bekleniyor. Senaristliğini Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazım Öz’ün yaptığı filmde Elif Ana karakterini Aliye Uzunatağan canlandırıyor.

Filmde İlyas Salman, Sermiyan Midyat, Cezmi Baskın, Füsun Demirel, Orhan Aydın, Turgay Tanülkü, Cansu Fırıncı, Ökkeş Sevimli, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoğlu, Rıza Sönmez, Muhlis Asan, Erdal Ayna, Kazım Çarman, Levent Üzümcü, Metin Coşkun ve Eray Türk gibi oyuncular da yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN