Marmara Adası’nda edebiyat buluşması

Marmara Adası’nda edebiyat buluşması

İkincisi düzenlenen Marmara Adası Edebiyat Günleri bu yıl 4-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Şiir gecesinden söyleşiye, çocuk atölyelerinden panele birçok etkinliğin gerçekleşeceği program boyunca edebiyat dünyasının usta kalemleri Mustafa Çevikdoğan, Ayfer Tunç, Dimitris Sotakis ve Gonca Özmen gibi 23 edebiyatçı adanın konuğu olacak.

Marmara Adası, ikinci kez edebiyat dünyasını buluşturmaya hazırlanıyor. Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği, Gündoğdu Köyünü Güzelleştirme Derneği ve Marmara Adası Dostları Derneği’nin imece usulü düzenlediği ‘Marmara Adası Edebiyat Günleri’ 4-6 Ağustos tarihleri arasında Marmara Adası’nda gerçekleşecek. 23 edebiyatçının adaya konuk olacağı etkinlik, Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi, Şifalı Su Seyir Terası, Marmara İlçe Halk Kütüphanesi, Saraylar Kütüphanesi, Gündoğdu Mahallesi ve Çınarlı Mahallesi mekanlarında gerçekleşecek.

kar02-mustafa-cevikdogan.jpgMustafa Çevikdoğan

ŞİFALI SU SEYİR TERASINDA ŞİİR AKŞAMI

Marmara Adası Edebiyat Günleri, 4 Ağustos Cuma saat 16.00’da ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Edebiyatımız’ oturumu ile başlayacak. Haluk Oral ve Turhan Günay’ın konuşmacı oldukları oturum Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Ardından, aynı mekanda Murat Uyurkulak ve Mahir Ünsal Eriş, Eylül Görmüş’ün moderatörlüğünde, ‘Yazarlar ve Geçmişin Hayaletleri’ başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. İlk gün, akşamı Şifalı Su Seyir Terası’nda devam edecek. Kemanda Ada Enön ve Piyanoda Can Erkekli’nin müzik dinletisini takiben Gonca Özmen, Asuman Susam ve Altay Öktem katılacağı şiir akşamı 19.30’da başlayacak.

kar02-gonca-ozmen.jpg

Gonca Özmen

SON GÜN GÜNDELİK YAŞAMA ODAKLANILACAK

‘Edebiyat Günleri’nin programında Yunanistan’dan Dimitris Sotakis ve Marmara Adası kökenli Ioannis Papachristou da yer alıyor. Bu yıl çocuk etkinlerinin de eklendiği program kapsamında Aysun Altındağ ve Müge Acar Marmara Merkez ve Saraylar’da çeşitli çocuk atölyeleri gerçekleştirecek. Üç gün sürecek etkinlik 6 Ağustos’ta, araştırmacılar Ioannis Papachristou ve Mehmet Akif Ersoy’un, Oya Baydar’ın moderatörlüğündeki ‘Ada Tarihinden Gündelik Yaşam Sahneleri’ paneli ile sona erecek. ‘Marmara Adası Edebiyat Günleri’nin detaylı programı, ‘marmaraadasieddebiyatgunleri.com’ sayfasından ve ‘instagram.com/marmaraadasiedebiyatgunleri/’ sosyal medya hesabından incelenebilir.

kar02-ayfer-tunc.jpg

Ayfer Tunç

İKİ YAZARDAN ‘ROMAN MI ÖYKÜ MÜ’ ÇEKİŞMESİ

Edebiyat Günleri’nde 5 Ağustos’ta etkinliğin bütün konuk şair ve yazarları Gündoğdu Mahallesi’ndeki Kıvanç Kafe’de edebiyatseverlerle buluşacak. Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde saat 16.00’dan itibaren devam edecek programın ilk oturumunda Mine Söğüt ve Hakan Akdoğan ‘İçeriye kovulmak, dışarıya kilitlenmek’ başlığı altında söyleşecek.

kar02-dimitris-sotakis.jpg

Dimitris Sotakis

17.30’da aynı mekanda moderatörlüğünü Cem Erciyes’in yaptığı, Defne Susam ve Dimitris Sotakis söyleşisinin başlığı ise ‘Hangi adada yaşıyoruz, hangi adaya bakıyoruz?’. Günün son oturumunda Sema Kaygusuz ‘Edebiyat yeni bir insan yaratabilir mi?’ sorusuna yanıtını dinleyenlerle paylaşacak. 6 Ağustos’ta da, Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi’nde 16.00’da Ayfer Tunç ve Mustafa Çevikdoğan ‘Roman mı öykü mü? İki yazar iki tür’ başlıklı söyleşi için bir araya gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN