Megakentin binbir yüzü

Megakentin binbir yüzü

Pera Müzesi’nin yeni sergisi ‘Zamane İstanbulları’ sanatseverlerle buluştu. ‘Megakent İstanbul’un Bin Bir Yüzü’ alt başlığı ile izleyicisine sunulan sergide, İstanbul’un güncel görsel anlatıları bir araya geliyor, günümüz İstanbul’una dair yaratıcı bir okuma denemesi sunuluyor.

İstanbul’da yaşayan ve birbirinden farklı tarzlarda üreten Silva Bingaz, Osman Bozkurt, Ci Demi, Kıvılcım S. Güngörün, Ekin Özbiçer, Emin Özmen, Ahmet Sel, Ali Taptık, Kerem Uzel, Erdem Varol ve Cansu Yıldıran’ın işleri ziyaretçilerine İstanbul’dan çarpıcı kesitler sunuyor.

Sanatçıların kenti kişisel bir etkileşim alanı olarak yorumlama pratiklerini ve İstanbul sokaklarında karşımıza çıkan olağanüstü, bir o kadar da olağan tuhaflıkları gündeme getiren serginin kataloğu ise, sergiyi oluşturan işlerden ilhamla, aynı konular hakkında çalışan, araştıran, düşünen veya kurmacalar yaratan yazarların kaleme aldığı metinlerle zenginleşiyor. Refik Akyüz ve Serdar Darendeliler’in küratörlüğünde gerçekleşen ‘Zamane İstanbulları’ sergisi, 30 Nisan 2023 tarihine dek ziyaret edilebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN