Mevlana’nın sır odası 750 yıl sonra kapılarını yeniden açtı

Mevlana’nın sır odası 750 yıl sonra kapılarını yeniden açtı

İstanbul Sultanahmet’teki Türk İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen ‘750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana’ sergisi, Kültür Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 1 Mart'a kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergide, Mevlana ve Türk İslam Eserleri'nden seçilen önemli eserler sergileniyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, 5 büyük müzeden gelen eserlerin yer aldığını belirtti.

İstanbul Sultanahmet’teki Türk İslam Eserleri Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan ‘750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana’ sergisi 1 Mart’a kadar ziyaretçilerini karşılayacak. Kültür Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan sergide, Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel müzelerinin envanterinden seçilen eserler yer alıyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, sergide 5 büyük müzeden önemli eserlere yer verdiklerini aktardı.

Yılmaz “Şimdiye kadar sergilenmeyen veya çok bilinmeyen önemli eserlere yer verildi. Sergi tarihi sürekliliği takip ediyor. Mesnevi’den başlıyor, hat sanatına, Mevlevilikle ilgili kıyafetlere yer veriliyor. Yine tarikatın objeleri, başka pek çok eser yer alıyor. Önemli ressamlarca Mevleviliğin resme yansıdığı eserlerle de sergi son buluyor” dedi.

Sergi ‘Sufinin Yolu’, ‘Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler’, ‘Derviş Kültürü’, ‘Mistik Yansımalar’, ‘Mevlevilik’, ‘Mesnevi’ ve ‘Divan-ı Kebir’ temel başlıklarından oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN