Nâzım Hikmet'in 60. ölüm yıldönümü

Nâzım Hikmet'in 60. ölüm yıldönümü

Bundan tam 60 yıl önce 3 Haziran 1963 sabahı ünlü şair Nazım Hikmet Ran hayata gözlerini yumdu. Haziran ayının sabahında saat 06.30'da gazetesini almak üzere ikinci kattaki dairesinden apartman kapısına yürümüş ve tam gazetesine uzanırken geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmişti.

Şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve eserleri birçok ödül aldı. Türkiye'de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden. 60 yıl sonra dahi bugün anılan Nazım Hikmet Ran, okuyucularıyla birlikte yaşamaya devam ediyor.

SEMPOZYUMDA ANILACAK

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, 3-4 Haziran tarihlerinde Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun ikincisini, Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenliyor. Yurtiçinden ve yurtdışından davet edilen bilim ve sanat insanlarıyla Nâzım Hikmet ve sanatı, kişiliği, barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesi sempozyum oturumlarında günümüzden bakışla yeniden değerlendirilecek. Yarın saat 10.00’da başlayacak sempozyum, iki gün boyunca sekiz oturumla devam edecek.

'MEMLEKET ŞAİRİ NAZIM HİKMET'E SAYGI VE ÖZLEMLE'

Siyasilerde paylaştığı mesajlarla Nazım Hikmet Ran'a özlem duyduklarını dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Yaşamak: birer birer ve hep beraber ipekli bir kumaş dokur gibi...Hep bir ağızdan sevinçli bir destan okur gibi YAŞAMAK...” Memleket şairi Nazım Hikmet’e saygı ve özlemle…" ifadelerine yer verdi.

İZMİR'DE 3 AYRI ETKİNLİK YAPILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şairi “60. Nâzım Hikmet Anması” başlıklı etkinlikle hatırlayacak. Etkinlik, 3 Haziran’da Kültürpark’ta yer alan İzmir Sanat’ın bahçesindeki Nâzım Hikmet anıtının önünde düzenlenecek. Saat 19.00’da başlayacak programda farklı branşlardan çok sayıda sanatçı, usta şairin şiirlerini ve onun kaleminden çıkan sözlerle ölümsüzleşen besteleri seslendirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN