Nuri Bilge’nin Cannes heyecanı başladı

Nuri Bilge’nin Cannes heyecanı başladı

76. Cannes Film Festivali dün akşam gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Festivalde bu yıl Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi de yarışıyor. Festivalin ödülleri ise 27 Mayıs gecesi düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Fransa’da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali dün akşam gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Daha önce iki kez Altın Palmiye ödüllü alan İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un jüri başkanlığı yaptığı festivalde bu yıl Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi de yarışıyor.

Merve Dizdar, Musab Ekici ve Deniz Celiloğlu’nun başrollerini paylaştığı film, Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen ‘Samet’in, İstanbul’a atama beklediği karamsar günlerde ‘Nuray’ ile tanışması sonrası yaşadıklarını konu ediniyor. Yönetmen Ceylan 2014’te ‘Kış Uykusu’ filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da, ‘Uzak’ ve ‘Üç Maymun’ filmleriyle ise ödüllerle dönmüştü.

Öte yandan, Fransa’da yürürlüğe giren ve toplumsal krize sebep olan emeklilik reformu, festivalin gidişatına etki edebilir. Reforma karşı çıkan Genel İş Sendikasının (CGT) enerji kolu, festivalin elektriğini kesmekle tehdit etmişti.

Festival boyunca Cannes şehrine 120 binin üzerinde ziyaretçi beklenirken, etkinlik süresince festival alanında gösteri yapılması da yasaklanmış durumda. Festivalin ödülleri ise 27 Mayıs gecesi düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN