Olafur’un eserleri bir ayda 70 bin kişiyle buluştu

Olafur’un eserleri bir ayda 70 bin kişiyle buluştu

Çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson’un ‘Senin beklenmedik karşılaşman’ sergisini bir ayda 70 bin kişi gezdi.

İzleyicilerden yoğun ilgi gören ve sanatçının Türkiye’deki ilk kişisel sergisi 7 Haziran’da ziyarete açıldı. Ana sponsorluğunu Eczacıbaşı Topluluğu ve VitrA’nın üstlendiği kapsamlı seçkide, yeni üretimler de dahil olmak üzere 40’a yakın yapıt yer alıyor.

Sanatçının odaklandığı su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konuların izlendiği serginin küratörlüğünü, müzenin küratöryel ekibinden Öykü Özsoy Sağnak, Nilay Dursun ve Ümit Mesci üstleniyor.

Üretimlerinin izleyiciyle karşı karşıya geldiğinde tamamlandığı fikrini her zaman vurgulayan Eliasson, sanatseverlerin aktif katılımını yapıtlarının ana bileşenlerinden biri olarak tanımlıyor. İzleyiciyi dinamik keşif sürecinin bir parçası olmaya davet eden sanatçının farklı bağlam ya da ölçekte sunduğu olgular, benzersiz deneyimlere dönüşüyor.

Eliasson’un, İstanbul Modern’in Boğaziçi’nin kıyısındaki konumuna atıfta bulunduğu seyir ve yön bulma gibi kavramlarla çok yönlü bir anlatı sunan sergisi 9 Şubat 2025 tarihine kadar görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN