Pembenin ve insanın hikayesi

Pembenin ve insanın hikayesi

Adana’nın en kapsamlı yeni çağdaş sanat galerisi Kun Art Space, sezonu Selin Karataş ve Emre Bulut’un eserlerinden oluşan iki sergi ile kapatacak. Adana doğumlu sanatçı Selin Karataş, ‘Pembe Devridaim’ adlı sergisindeki çalışmalarında bazen yumuşak bir tondaki pembeyi kullanırken, bazen de şehvet ve gücü simgeleyen pembenin en kırmızı halini kullanarak karşımıza çıkıyor.

Adını kendi geleceklerini planlama kapasitelerine sahip efsane kuş Kuzgun’dan alan Adana’nın en kapsamlı yeni çağdaş sanat galerisi Kun Art Space, sezonu Selin Karataş ve Emre Bulut’un eserlerinden oluşan iki sergi ile kapatacak.

Adana doğumlu sanatçı Selin Karataş, ‘Pembe Devridaim’ adlı sergisindeki çalışmalarında bazen yumuşak bir tondaki pembeyi kullanırken, bazen de şehvet ve gücü simgeleyen pembenin en kırmızı halini kullanarak karşımıza çıkıyor. Sanatçı, bu yola pembeyi düşünerek çıkarken, çalışmalarında yol boyunca aynı bir devridaim makinesi gibi sonsuz bir döngüye giriyor.

Karataş, bu döngüdeki keşfettiklerini de pembeden hareketle günlük hayatta kullanılan dile yerleşen deyimlerden şekillendirdi. Emre Bulut ise ‘Beni Kaç Düşe Taşırsın’ başlıklı sergisinde kozalar ve örüntüler içerisindeki insanı ele aldı.

Sanatçı çalışmalarında, insanların kendilerini daha iyiye taşıyacağını düşündüğü her şeye bütün varlıklarıyla körü körüne bağlanmayı sevdiklerini anlattı. Bulut, serginin isminin de bu nedenle ‘Beni Kaç Düşe Taşırsın?’ olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN