Roma İmparatoru Severus Türkiye'ye dönüyor!

Roma İmparatoru Severus Türkiye'ye dönüyor!

ABD'ye kaçırılan 12 eserden biri olan Roma İmparatoru Septimius Severus'un gerçek boyutlardaki nadir bronz heykeli Türkiye'ye dönüyor. Eserler 31 Mart'ta düzenlenecek törenin ardından Antalya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele ekipleri tarafından 1980 yılından bugüne kadar yurt dışına kaçırılan 22 bin 424 tarihi eser ve kültür varlığı geri getirildi. Bu yıl bin 113 eserin iadesi sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki gün katıldığı televizyon programında Anadolu kökenli 12 eserin daha Türkiye'ye gönderilmek üzere 22 Mart'ta New York Başkonsolosluğu'na teslim edileceğini açıklamıştı.

abdden-getirilecek-12-eserden-biri-de-roma-imparatoru-severusun-bronz-heykeli-8615-dhaphoto1-copy.jpg

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Bakan Ersoy'un da duyurduğu üzere Manhattan Bölge Savcılığı ile sürdürdükleri örnek iş birliği kapsamında Anadolu kökenli 12 eserin daha yurda döndürülüyor olduğunu kaydetti.

abdden-getirilecek-12-eserden-biri-de-roma-imparatoru-severusun-bronz-heykeli-8615-dhaphoto4-copy.jpg

ROMA İMPARATORU SEVERUS DA DÖNÜYOR

ABD'den Türkiye'ye iadesi sağlanan eserler arasında Antalya ve diğer illerden toplam 12 eser bulunuyor. Bu eserler arasında Roma İmparatoru Septimius Severus'un gerçek boyutlarda nadir bir bronz heykeli, tam halde bir Kiliya İdolü, bronz boğa arabası ve bir ana tanrıça ve Perge Antik Kenti'nden çalınmış iki kafa da bulunuyor.

12 eser, 31 Mart'ta Antalya Arkeoloji Müzesi'nde yapılacak törenle detaylı olarak kamuoyuyla paylaşılacak ve müzede sergilenmeye başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN