Sait Faik Hikâye Armağanı sahibini buldu

Sait Faik Hikâye Armağanı sahibini buldu

Bu yılki ödülün sahibi Ayşegül Devecioğlu, edebiyat ve kültür-sanat dünyasından birçok konuğun katıldığı törende ödülünü Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan’ın elinden aldı.

Edebiyatımızın usta kalemlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla Darüşşafaka Cemiyeti ve Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen 69. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı sahibini buldu. Metis Yayınları’ndan çıkan ‘Anatomi Dersi’ kitabıyla ödülü kazanan Ayşegül Devecioğlu’na ödülü düzenlenen törenle verildi. Yazara ödülü, Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan tarafından takdim edildi.

Devecioğlu ödül konuşmasında, ödüle adını veren Sait Faik Abasıyanık’ın kendi kuşağı için çok önemli bir yazar olduğunu belirterek, “ Biz erik ağaçlarıyla konuşmasını bilen, bir odadan içeriye dallarıyla bir ağacın, bulutun girebileceğine inanan, bundan hiç kuşku duymayan bir kuşaktık” dedi.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, Darüşşafaka ile uzun yıllara dayanan bir yol arkadaşlıkları bulunduğunu vurgulayarak, “Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı da bu birliktelikten aldığımız güçle kültürel yaşamımızı canlı tutmak, değerli edebiyatçılarımıza minnettarlığımızı ve takdirimizi sunmak amacıyla sürdürdüğümüz, Cumhuriyetimizin 100. yılında ve Bankamızın 100. yaşına bir yıl kala daha da güçlendirmek istediğimiz güzel bir gelenek” dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç de geriye dönüp bakıldığında ödüle layık görülen her bir yazarın edebiyatımız için ayrı bir kilometre taşı olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Güleç, Darüşşafaka için Sait Faik ne kadar önemliyse, Sait Faik için de Darüşşafaka’nın aynı önemi taşıdığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN