Salvador Dali’nin hayatı film oldu

Salvador Dali’nin hayatı film oldu

Ressam Salvador Dali'nin hayatını konu edinen Daliland, 2 Haziran'da beyaz perdede yer alacak. Filmin kadrosunda Barbara Sukowa, Suki Waterhouse ve Ezra Miller yer alıyor.

ABD, Birleşik Krallık ve Fransa ortak yapımı olan film, 1929’dan 1937’ye kadar dünyanın en tanınmış sürrealist sanatçısı olarak kabul gren ressam Salvador Dali'nin, yaşlanmaya başlamış olduğu 1973'te New York’taki büyük sergisi için hazırlandığı sürece odaklanıyor.

Filmin yönetmenlik koltuğunda "American Psycho" ve "I Shot Andy Warhol" filmleri ile bilinen Marry Harron yer alırken ünlü ressamı Oscar ödüllü oyuncu Ben Kingsley canlandırıyor. Filmin senaristliğini ise John Walsh üstleniyor. Filmin kadrosunda ise Barbara Sukowa, Suki Waterhouse ve Ezra Miller yer alıyor.

Filmin dünya prömiyeri 17 Eylül 2022 tarihinde 2022 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapıldı. Ayrıca filmin süresi 94 dakika olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN