Sanat dünyasında ArtContact heyecanı başladı

Sanat dünyasında ArtContact heyecanı başladı

ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde üçüncü defa kapılarını açtı. 100’e yakın katılımcının yer aldığı fuarda 40 ülkeden 1.500’den fazla sanatçının 4 bin 500’e yakın eseri sergileniyor.

ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde üçüncü defa kapılarını açtı. 4 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek fuarın Onur Ödülleri de açılışta sahiplerini buldu. Bahçeşehir Üniversitesi konservatuvarından müzisyenlerin oluşturduğu ‘BAU Trio’ klasik müzik konseri ve açılış konuşmalarıyla gerçekleşen törende, İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt dernek adına ‘Kurum Onur Ödülü’nü alırken, Yahşi Baraz ‘Sanata Katkı Onur Ödülü’, ressam Bubi (David Hoyan) de ‘Sanatçı Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

RUSYA FEDARASYONU VE İRAN’DAN DA GALERİLER VAR

Atis Fuarcılık tarafından düzenlenen ArtContact İstanbul 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda 100’e yakın katılımcı, 1.500’den fazla sanatçının, 4 bin 500’e yakın eseri sergileniyor. İspanya, Küba, Bulgaristan, İran, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Estonya, Belarus, Güney Kore ve Fransa’dan sanatçı ve galerilerin katılımcı olarak yer aldığı fuarda bu yıl Rusya Federasyonu ve İran’dan gelen galeriler öne çıkıyor. Fuara İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa ve Anadolu’nun pek çok ilinden galeriler de katılım gösterecek. Fotoğraf sanatında yoğun katılımın gerçekleştirildiği ArtContact İstanbul’da Coşkun Aral, Gültekin Çizgen ve Çerkes Karadağ gibi ünlü isimler de eserleriyle yer alıyor.

Ayrıca 2023 UNESCO Aşık Veysel’i Anma ve Kutlama Yılı’na ithafen, Gürsel Gökçe ve Caner Yedikardeş’in hazırladığı Aşık Veysel sergileri de izlenime sunuluyor. Fuar 4 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN