Sanatçı ve yazarlar seçmene oy verme çağrısı: Kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz

Sanatçı ve yazarlar seçmene oy verme çağrısı: Kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turu öncesinde, kamuoyunda tanınan bir grup aydın, sanatçı ve yazar, seçmenlere oy verme çağrısında bulunan bir imza kampanyası başlattı.

Çağrı metninde yer alan bilgiye göre, "28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize karar vereceğiz" ifadeleri kullanıldı.

'KAZANMA AZMİYLE SANDIĞA GİDİYORUZ'

Tanınmış aydın, sanatçı ve yazarlar, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turu öncesinde sanık çağrısı yaptı: 28 Mayıs’ta oy ver gitsin, bu karanlık bitsin. Kaybedecek bir oyumuz bile yok.

Yayımlanan metinde, "Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz. Tekadam’a geçit vermeyeceğiz" ifadeleri kullanılırken, "Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz" denildi.

AHMET TÜRK DE İMZACILAR ARASINDA

İlk imzacıları arasında Kürt siyasetçi Ahmet Türk, eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun bulunduğu kampanyanın sosyal medyadan da sürdürüleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN