Tırmandığı 500 yıllık heykele zarar verdi... 'Ağır bir para cezası' ödeyecek

İtalya sıkça turistlerin tarihi mekanlara zarar vermesiyle gündeme gelirken, bu kez de Floransa’daki Neptün Çeşmesi tahrip edildi. Alman bir turist fotoğraf çekmek için Neptün Çeşmesi’nin etrafından atlayınca yaklaşık 500 yıllık anıtın bazı mermer parçaları kırıldı. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, turistin 'ağır bir para cezası' ödeyeceğini açıkladı.

İtalya’nın Floransa kentindeki Neptün Çeşmesi’nde bulunan ünlü heykele selfie çekerken zarar verdiği için Alman turiste, para cezası verileceği açıklandı.

yeni-proje-31.jpg

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, 4 Eylül günü meydana gelen olayda 22 yaşındaki bir Alman turistin Roma mitolojisinde Deniz Tanrısı olan Neptün heykelinin bulunduğu ünlü Neptün Çeşmesi’ne girdiği ve en o anlarının güvenlik kamerasınca kaydedildiğini açıkladı.

yeni-proje-32.jpg

'AĞIR BİR PARA CEZASI...'

Nardella açıklamasında “Belediye kameraları sayesinde kimliği tespit edilen şahsın ağır bir para cezası ödemesi bekleniyor. Kültürel mirasa yönelik vandalizme karşı hiçbir gerekçe yoktur” diyerek 16’ncı yüzyılda yapılan tarihi eserin zarar gördüğünü belirtti.

yeni-proje-30.jpg
Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella

Yetkililer, eserden ufak bir mermer parçasının koptuğunu açıkladı.