Türk sinemasından 8 yapım ‘Altın Yunus’un peşinde

Türk sinemasından 8 yapım ‘Altın Yunus’un peşinde

11. Boğaziçi Film Festivali’nde bu yıl Türk sinemasından 8 yapım 200 bin lira para ödüllü ‘Altın Yunus’ ödülü için yarışacak. 9-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak festivalin afişi ise minyatür sanatçısı Onur Hastürk imzası taşıyor.

AYŞEGÜL BAĞCI BEYER

11. Boğaziçi Film Festivali’nde Altın Yunus için yarışacak ulusal filmler belli oldu. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre festival, 8-16 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

wq.jpg

En İyi Film ödülünü 200 bin liraya çıkaran festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl İsmail Doruk’un 1981 yılında aynı köyde yaşayan iki gencin evlenmesi ile başlayan olayların beklenmedik bir biçimde sonuçlanması anlatan ‘60 Gün’; Umut Evirgen’in işlemediği bir suçtan yargılanan, annesinin travmalarını içselleştirerek hikayeler arasında savrulan Murat’ın hikayesine odaklanan ‘Annesinin Kuzusu’; Mesut Keklik’in İstanbul’un kenar bir semtinde, henüz 20’li yaşlarının başında genç bir adam olan Ali’nin sokakta yaşamak zorunda kalmasını anlatan ‘Bölge’; Tufan Şimşekcan’ın mevsimlik tarım işçisi olan ama okula gitmeyi hayal eden Ceylin’in hikayesini konu alan ‘Ceylin’; Yiğit Küçükkibar’ın aynı yolculuğa çıkartılmış iki insanın bir haftaya sığdırdıkları içsel yolculuğunu sıra dışı deneyimle anlatan ‘Gün Batımına Birkaç Gün Kala’; Mehmet Demir Yılmaz’ın çözülemeyen erkek kadın ilişkileri farklı bir bakış açısı ile değindiği ‘Kum Zambağı’; Nursen Çetin Köreken’in sokaklarda çalışan üç arkadaşın maruz kaldığı zorbalığı ele alan ‘Üç Arkadaş’; Miraç Atabey’in küçük bir Karadeniz köyünde babasının cenaze merasimi hazırlıklarıyla meşgul olan bir adamın üç trajikomik gününe odaklanan ‘Zamanımızın Bir Kahramanı’ filmleri yarışacak.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festival, 9-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle seyircilerini ağırlayacak olan 11. Boğaziçi Film Festivali’nin afişi ise minyatür sanatçısı Onur Hastürk imzası taşıyor.-Ayşegül bağcı beyer

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN