Unutulan BottIcelli tablosu 50 yıl sonra bulundu

Unutulan BottIcelli tablosu 50 yıl sonra bulundu

Rönesans devrinin önemli sanatçılarından, İtalyan ressam Sandro Botticelli’nin resmi kayıtlarda kaybolduğu bilinen bir tablosu Napoli yakınlarındaki bir aile evinde bulundu.

İtalyan devletinin kayıtlarından kaybolan Botticelli’nin 50 yılı aşkın süredir unutulduğu söylenen tablosu, Napoli’de ortaya çıktı. Botticelli, tarihi 15. yüzyıla dayanan ve değerinin yaklaşık 3,1 milyar TL (100 milyon euro) olduğu tahmin edilen ‘Madonna ve Çocuk’ adlı sanat eserinde, Meryem Ana ve Hz. İsa’yı sıkıntılı bir durumda tasvir ediyor. Başlangıçta Santa Maria la Carità kasabasındaki bir kilisede muhafaza edilen eserin, daha sonra onu nesiller boyunca özel bir konutta saklayan yerli bir aileye emanet edildiği biliniyordu.

Sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı, sanatçının son eserlerinden biri olan tablo, daha sonra devletin radarından düştü ve birçok kişi onun tamamen kaybolduğunu düşündü. Napoli’nin kültürel mirasının korunmasından sorumlu Massimiliano Croce konuyla ilgili olarak, “Yetkililerin Botticelli tablosunun saklandığı özel konutu en son denetlemesi 50 yıldan fazla bir süre önceydi. O zamandan beri, açıklanamaz bir şekilde tablo, yetkililer tarafından unutulmuştu” dedi. Croce ayrıca “Eserin, cilaların oksidasyonundan kaynaklanan çok sayıda aşınma ve renk değişikliği nedeniyle kötü durumda olduğu anlaşıldı. Tuvalin artık halk tarafından görülebilmesi umuduyla kapsamlı bir restorasyon çalışması yapılacak” bilgilerini verdi.

Yetkililer şimdi tablonun gerçekten onu bir yüzyıldan fazla süredir saklayan aileye ait olup olmadığını araştırıyor.

2kr02-gobekg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN