Yayını durdurulan Kızılcık Şerbeti için son karar çıktı

Yayını durdurulan Kızılcık Şerbeti için son karar çıktı

RTÜK aracılığıyla beş haftalık yayın durdurma cezası alan Kızılcık Şerbeti izleyicilerine sevindiren haber geldi. Mahkemeden iki haftadır beklenen karar çıkarken, Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Kızılcık Şerbeti, bu cuma yeni bölümüyle ekranlarda olacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’de bir sezondur yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki Nursema karakterinin zorla evlendirildiği adam tarafından camdan atıldığı sahneyi 'kadına şiddet kapsamı' dahilinde kötü örnek olarak değerlendirmişti. Bununla birlikte de beş hafta yayın durdurma cezası vermişti.

İki haftadır kanalda Kızılcık Şerbeti saatinde belgesel yayınlanıyordu. Çekimleri durdurulan diziyle ilgili mahkemeden beklenen karar çıktı.

CUMA GÜNÜ EKRANLARDA

Gazeteci Birsen Altuntaş tarafından aktarılan haberde, Ankara Bölge İdare Mahkemesi RTÜK’ün aldırdığı kararı bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Show TV lehine çıkan karar nedeniyle reyting rekortmeni dizi cuma günü yeni bölümüyle seyirciyle buluşuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN