Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak, cezası ne kadar?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak, cezası ne kadar?

Maske takma zorunluluğu olan şehirler hangileri? Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak? sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. Ülkemizde koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı vaka ve vefat sayısı pik dönemden plato dönemine geçmiş olsa da tedbirler sıkı bir şekilde uygulanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda birçok ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. İşte maskesiz sokağa çıkma yasağı olan şehirler...

'Hangi illerde maske takmak zorunlu?', 'Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?', 'Maskesiz sokağa çıkmanın cezası ne kadar?' sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Koronavirüs salgın hastalığının önlenmesi amacıyla birçok ilde valilikler, sokağa maskesiz çıkılmasını tamamen yasakladı. 'Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu illerin listesi' haberimizde bulabilirsiniz...

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?

Corona virüs salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler devam ederken 35 ilin valilikleri, şehir genelinde maskesiz sokağa çıkmayı yasakladı.

Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller şöyle: Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyon, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak ve Bursa.

BAZI İLLERDE KISMİ MASKE YASAĞI GETİRİLDİ

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı 35 ilin yanı sıra; Giresun, Karaman, Ordu, Trabzon, Van ve Manisa'da da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Ayrıca Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Denetimlerin arttırıldığı maske kullanımı konusunda uyarıları dikkate almayanlara para cezası kesiliyor. Belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Hıfzısıhha Kanunu Madde 282: Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk lirasından 1000 Türk lirasına kadar idari para cezası verilir.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE SORUNLU OLAN HES KODU NEDİR, NASIL ALINIR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN