Özel okul teşvik başvurusu sorgulama ekranı (E Okul VBS Özel Okul Giriş 2015)

Özel okul teşvik başvurusu sorgulama ekranı 
(E Okul VBS Özel Okul Giriş 2015)

Özel okul öğrencisine Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceği teşvik bursunda puanlar belli oldu. Peki sonuçlar nasıl öğrenilecek? Özel okul teşvik başvrusu sorgulaması nasıl yapılır? Cevaplar haberimizde.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, özel okullara devlet desteği kapsamında tercih yapabilecek öğrencilerin puanlarını açıkladıklarını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"23.07.2015 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ’de yer alan okul türlerine göre toplam 230.000 öğrenciye 2015-2016 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilmiştir."

Peki sonuçlar nasıl öğrenilecek? Özel okul teşvik başvrusu sorgulaması nasıl yapılır?

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

ÖZEL OKUL TEŞVİK PUANLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E Okul Lise giriş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan MEBBİS (Mili Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri) kapsamında 2007 yılında kullanılmaya açılmış olan E okul vbs yönetim bilgi sistemi internet üzerinden hizmet veren bir web yazılımıdır.

2015 ÖZEL OKULLAR TEŞVİK KAPSAMINA ALINAN OKULLAR İÇİN TIKLAYIN

Bu yazılımın kullanılması öğrencinin okula kaydından itibaren başlar, okuldan mezun olana kadar tüm süreci kaplar. Veliler için çocuklarının okuldaki durumlarını kolay yoldan takip etmeyi sağlayan e okul giriş sisteminin her geçen gün önemi bir kat daha artmakta. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem; devlet, ilköğretim özel okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapmaktadırlar. E okul öğrencilerin okul döenmi içerisindeli tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanı sıra öğrecilerin yıl içerisinde girmiş oldukları sınav başvuruları ve sonuçlarını sorgulama ve öğrenme imkanı sunmaktadır. E Okul Lise Giriş özel okullar teşvik sonuçları nasıl öğrenilir ve Sorgulama yapmak için veli ve öğrencilere hizmet sunmaktadır. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi TEOG Nakil İşlemleri, Özel okullar teşvik başvuru sonucu sorgulama ekranı ve E Okul ile özel okullar teşvik başvuru sonucu öğren ve detaylar haberkita.com sitemizde ve haberimizde.

2015 özel okul teşvik başvruları nasıl yapılır?

2015 – 2016 Özel Okul Teşvik başvuruları yapmak için, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden, belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi veya özel okul müdürlüklerine müracaat edecek. 8. sınıf öğrencileri ise Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre yerleştirme sonuçlarının ilanından önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden eğitim ve öğretim desteği için başvuru yapabilecek. Bu öğrencilerden başvuru işlemini gerçekleştirmeyenler, yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra kaydoldukları okul müdürlüğü üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Teşvik başvurularından kimler yararlanacak

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun sureli tedavi görmüş olduğunu sağlık raporuyla belgelendirenler hariç̧ olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek. Veliler veya vasiler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN