Ayva mucizesi! Ayva sevmeyen bile faydalarını duyunca kilo kilo yiyor... Bağımlısı olacaksınız

Ayva mucizesi! Ayva sevmeyen bile faydalarını duyunca kilo kilo yiyor... Bağımlısı olacaksınız

Ayva, kış meyveleri denilince akla ilk gelen meyve değil ama faydaları saymakla bitmiyor. Kışın bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için uzmanların sürekli tavsiye ettiği bu meyvenin faydalarını gelin birlikte öğrenelim...

"Ayva" Türkçe bir kelime olup, bir meyve türünü ifade eder. Ayva, genellikle sonbahar aylarında olgunlaşır ve yuvarlak veya armut şeklinde olabilir. Kabuğu sarı veya yeşil renkte olabilir ve üzerinde hafifçe tüyler bulunabilir. Ayvanın içi sert ve tatlıdır ve çiğ olarak tüketilebildiği gibi, reçel, marmelat, komposto gibi farklı şekillerde de tüketilebilir. Ayrıca, Ayva ağacının yaprakları da çay olarak kullanılabilir. İşte ayvanın sağlığa faydaları...

ayva-hangi-hastaliklara-iyi-geliyor-1200x900.jpg

SİNDİRİM SORUNLARINI ÇÖZMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Ayva, geleneksel tıpta yüzyıllardır sindirim sorunlarını çözmek için kullanılırken, son araştırmalar bu bitkinin sahip olduğu faydalı özellikleri doğrulayabilmiştir. Aslında, Ayva'nın bağırsak dokumuzu iltihaplı bağırsak hastalıkları ve ülseratif kolit gibi çeşitli sindirim bozukluklarına karşı korumada etkili olduğu gösterilmiştir. Bununla birlikte, bu meyvenin midemize ve bağırsaklarımıza sağlayabileceği inanılmaz faydalar nedeniyle, hamilelik veya sabah bulantılarının neden olduğu kusma ve mide bulantısının etkilerini azaltmaya yardımcı olduğu görülmüştür.

KALP VE DAMAR SİSTEMİNİZ İÇİN FAYDALIDIR

Yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyvelerin (yani armut, elma, Ayva, kiraz ve kayısı) kardiyovasküler sisteminizin sağlığı için inanılmaz derecede faydalı olduğu görülmüştür. Aslında, bu meyveler kateşinler ve proantosiyanidinler ile birlikte klorojenik asitler, antosiyaninler ve flavonoller açısından zengindir. Yapılan birçok araştırma, elma ve kiraz ile birlikte Ayva'nın kan basıncınızı düşürmeye veya dengelemeye yardımcı olabileceğini kanıtlamıştır. Ancak bu meyvenin en önemli faydalarını görmek için diyetinize dahil edilmelidir. Ayrıca Ayva'nın içerdiği her değerli bileşiğin bozulmaması için düzenli ve çiğ olarak yenilmesi gerekir.

KOLESTEROL SEVİYENİZİ DENGELEMENİZE YARDIMCI OLABİLİR

Ayva meyvesi, doğal çözünür lifler açısından zengindir ve tamamen kolesterol içermez! Bu, herhangi bir yan etki olmaksızın yüksek kolesterolden muzdarip insanların günlük diyetlerine eklenebileceği anlamına gelir. Düzenli olarak Ayva yemenin, kalp sağlığının yüksek standartlarını korumak için büyük ölçüde faydalı olduğu görülmüştür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN