Ayva ve bal mucizesi! Prof. Dr. Saraçoğlu: Ayvanın üzerine bal dökün mucizeye tanık olun

Ayva ve bal mucizesi! Prof. Dr. Saraçoğlu: Ayvanın üzerine bal dökün mucizeye tanık olun

Kış geri geldi ve çoğu vatandaş soğuk havanın etkisinden korunmak için doğal yöntemler arayışında. Bu noktada Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, vatandaşlara kritik tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Saraçoğlu, ayva ve bal karışımının mucizevi etkileri üzerine önemli tüyolarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte meyve tüketimi giderek arttı. Meyve tüketimi sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Bu meyvelerden biri olan ayva kışın kendine has tadıyla her evin sofrasında bulunan en önemli besinlerden biridir. Ağızda bıraktığı yumuşak tatla herkesin severek yediği ayvayı balla karıştırın ve mucizeye tanık olun. Alternatif tıpçıların sır gibi sakladığı bu yöntemi sizler için veriyoruz. Her lokmasından güç alacaksınız.

Soğuk havaların gelmesi ile birlikte meyve tüketimi arttı. Manav ve pazarlarda yerini alan meyveler herkes tarafından ilgi görmekte. Gülgiller familyasından olan ve içeriğinde bol miktarda mineral ve vitamin bulunduran ayva tezgahtaki yerini aldı. Kendine özgü tadıyla herkes tarafından zevkle yenilen ayvayı bu yöntemle etkisini 2 katına çıkaracaksınız. İbrahim Saraçoğlu'nun sıklıkla önerdiği bu yöntem mideyi kuvvetlendiriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Her lokması şifa saçıyor! İşte İbrahim Saraçoğlu'nun gizli ayva tarifi...

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN KIŞ KÜRÜ TARİFİ

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar artmaya başladı. Bu salgın hastalıklardan korunmanın en iyi yolu ise meyve tüketimidir. Bol miktarda meyve tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir ve virüslere karşı kalkan oluşturur. En çok tüketilen meyvelerden olan ayvayı bu yöntemle bir daha yemekten vazgeçemeyeceksiniz. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu tarif ile bir daha hastalık kapınızı çalamayacak.

kmgfgfgf-28.jpg

AYVA VE BAL MUCİZESİ

Ayvayı kuru kuru yemek yerine bala batırırsanız baştan aşağı güç kazanmış olacaksınız. Tek yapmanız gereken dilimlediğiniz ayvaları bala batırıp tüketmek. Hem tadına hayran kalacaksınız hem de sağladığı faydalara.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ TAVAN YAPACAK

İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu yöntem ile mideniz kuvvetlenecek. Sindirim sisteminiz motor gibi çalışacak. Bağışıklık sisteminiz tavan yapacak ve cinsel isteksizliğinizi giderecek. Aynı zamanda öksürüğü de söküp atıyor.

AYVANIN FAYDALARI NELER?

  • Kış meyvelerinden biri olan ayvanın antioksidan özelliği bulunur. Bu antioksidan kaynağından dolayı bağışıklık sistemini düzenler ve vücuda direnç verir.
  • Mide rahatsızlığı yaşayan kişiler tüketimi tercih eder. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Ayva taze yenileceği gibi haşlanarak da tüketilebilir. Bu şekilde tüketildiğinde kusma ve mide bulantılarına iyi gelir. Bu yüzden hamile kadınlar gebelik döneminde haşlanmış ayvayı tüketebilir.
  • Ayvanın içerisinde C, A, E , B1 ve B2 vitamini bulunur. Bu vitaminlerin yanı sıra pektin içeriği ile de faydalıdır.
  • Alerjen hassasiyetine iyi gelir.
  • Göz sağlığı ve hastalıkları için fayda sağlar.
  • Ayvanın kendisi kadar tohumlar da cilt sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Egzama, yanık ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
  • Cildi radyasyona karşı koruyabilir.
  • Kalp salığına iyi gelir.
  • Karaciğeri kuvvetlendirici özelliği bulunur.
  • Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
  • Kış aylarında öksürük sorunlarına iyi gelir.
  • Basura iyi gelir.
  • Ayvadan elde edilen şurup kanama ve ağrıları azaltır.
  • Kalorisi düşük, lif oranı yüksek olduğu için zayıflamak isteyenler tarafından tüketilebilir.

kmgggh.jpg

AYVA YEMEK KİLO ALDIRIR MI?

Zayıflamak isteyen kişilerin yanı sıra kilo almak isteyenler de gün içinde tükettikleri besinler hakkında araştırma yapar. Bu kapsamda ayvanın kilo almaya destek olup olmadığının cevabı hayırdır. Bunun nedeni ayvanın yoğun lif oranıdır. Lif oranı yüksek olduğu için ayva uzun süreli tokluk hissi verir. Bu yüzden kilo almak isteyen kişiler değil, kilo vermek isteyen kişiler ayva tüketimini tercih etmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN