Boğaz ağrısında yutkunmaya korkanlar müjde! Bu karışım sayesinde tüm ağrılarınız anında geçecek... Sadece bir kaşık yeterli

Boğaz ağrısında yutkunmaya korkanlar müjde! Bu karışım sayesinde tüm ağrılarınız anında geçecek... Sadece bir kaşık yeterli

Özellikle de kış aylarında insanların en çok şikayet ettiği konulardan biri boğaz ağrısı oluyor. Boğaz ağrıları bazen öyle bir hal alıyor ki yutkunmaya bile korkuluyor. Bu kapsamda boğaz ağrısından yutkunmaya korkanlar müjde! Bu karışım sayesinde tüm ağrılarınız anında geçecek... Sadece bir kaşık yeterli. İşte detaylar…

Boğaz ağrısı çekenler bu habere dikkat! Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle de kış aylarında artan boğaz ağrısı için doğal çözümler önerdi. Boğaz ağrısından şikayetçi olanlar bu karışımı düzenli tükettiği sürece bütün ağrılarından kurtulacak. Hem ağrıya hem de tahrişe iyi gelecek olan bu tavsiye kış boyunca sizleri rahatlatacak.

BOĞAZ AĞRISININ BİRÇOK NEDENİ OLABİLİR

Boğaz ağrısına yol açan enfeksiyon aynı zamanda ateşe, öksürüğe, burun akıntısına, hapşırmaya, bulantıya ve baş ağrısına yol açabilir. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, "Boğaz ağrısına, virüslerin varlığı, bakteriyel enfeksiyonlar ve diğer dış etkenler sebep olabilir. Viral enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı, tıbbi tedavi uygulanmakla beraber, bazen de kendiliğinden düzelen bir durumdur. Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı ise antibiyotik ilaçlar veya besinler yardımıyla tedavi edilmektedir. Bunun haricinde yeteri kadar dinlenmek, uyumak, yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yollarındandır" dedi.”

yeni-proje-1-003.jpg

BOĞAZ AĞRISI İÇİN TAVSİYELER

Uzman isim Ciğerli, boğaz ağrılarının hafiflemesi ve geçmesi için bazı besinler hakkında bilgi vererek, "Sık sık su tüketimi boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önlemektedir. Zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp sabahları tüketebilir. Asetik asit içeriğinden dolayı sirke boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. 1 çay bardağı ılık suya atılmış 2 çorba kaşığı sirke ile gargara yapmak yeterli olacaktır'' diye konuştu.

yeni-proje-003.jpg

Özellikle de iyotsuz tuz ile yapılan gargaranın bakterileri öldüreceğini ve boğaz ağrılarını hafifleteceğini açıklayan Ciğerli, 1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atılarak karışım yapılabileceğini ifade etti.

yeni-proje-2-002.jpg

IHLAMUR İLE İLTİHAPLARI ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Ihlamurun, antienflamatuvar özelliği ile iltihaplanmayı engelleyeceğini ifade eden Ciğerli, ''Ihlamur iltihaplanmayı önler ve doğal antienflamatuvar özellik gösterir. Ihlamur çayı tüketimi de boğaz enfeksiyonlarıyla başa çıkmada etkili olacaktır. Soğan ve sarımsak da en güçlü doğal antibiyotik kaynaklarındandır. Bu besinlerin tüketimi hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN