Boynunuza gece soğan bağlayın sabah mucizeye uyanın! Bu basit ve etkili yöntem hayatınızı değiştirecek

Boynunuza gece soğan bağlayın sabah mucizeye uyanın! Bu basit ve etkili yöntem hayatınızı değiştirecek

Mevsim değişiklikleri ile birlikte boğazda sıkça görülen enfeksiyon rahatsızlıkları hızla yayılır. İlk olarak boğazda yanma ardından ses kısılması ve en sonunda boğazda şişme meydana gelir. Bu tarz durumlarda ilk tercihimiz ilaç oluyor ancak size vereceğimiz bu yöntem ile laç kullanmadan bu ağrılardan kurtulacaksınız. Boynunuza gece soğan bağlayın mucizeye tanık olun. Bu basit yöntem ile hastalıklardan korunun.

Boğazda görülen enfeksiyon, boğaz şişmesi ve ağrılar mevsimsel değişiklikler ile birlikte hızla artar. Bu tarz durumlarda ilk tercihimiz ilaç kullanmak oluyor ancak bu ne kadar sağlıklı bilmiyoruz. Bu tarz durumlarda yapmanız tek gereken şey boğazınıza soğan bağlayıp uyumak. Evet yanlış duymadınız. Eski çağlardan beri kullanılan bu yöntem sayesinde boğaz enfeksiyonundan anında kurtulabilirsiniz. İşte detaylar haberimizde...

ghhghggh-23.jpg

Hava değişimleri sonrası vücudumuzda belli değişikler meydana gelir. Genelde vücut direnci düşer ve hastalanmaya açık oluruz. Bu durumlarda en çok görülen hastalıkların başında ise boğaz enfeksiyonu gelmekte. Bu tarz durumlarda ilaç yerine boğazınıza soğan bağlayın ve mucizeye tanık olun.

BOYNUNUZA SOĞAN BAĞLAYIN VE MUCİZEYE TANIK OLUN

Atalarımız gece boynunuza soğan bağlayarak uyumanın faydalarının olduğunu düşünerek bu yöntemi binlerce yıldır kullanmakta. Soğanın doğal antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, boynunuza soğan bağlayarak uyumanın, solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesine veya hafifletilmesine yardımcı olabileceği düşünülse de, bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar yetersizdir ve kesin sonuçlar elde edilememiştir.

hjhjhjhj-38.jpg

Unutulmamalıdır ki, sağlıkla ilgili sorunlar için en doğru yöntem, bir sağlık uzmanına başvurarak profesyonel tavsiye ve tedavi almaktır.

SOĞANIN FAYDALARI NELER?

  • Bazı araştırmalar soğan tüketiminin kolon, meme, mide ve prostat kanseri gibi kanser türlerinin riskini azaltabileceğini gösterir.
  • Soğan kalp sağlığına olumlu etkileri olan birçok besin içerir. Özellikle kükürt bileşikleri kan basıncını düşürmeye ve kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Soğan bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini ve manganez gibi vitamin ve mineraller içerir.
  • Ayrıca antibakteriyel ve antiviral özellikleri nedeniyle soğan soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etkiye sahip olabilir.
  • Prebiyotik bir bileşik olan inülin içerir. Bu madde sindirim sisteminde yararlı bakterilerin büyümesini teşvik ederek sindirim sağlığını koruyabilir ve kabızlık gibi sorunları azaltabilir.
  • Soğanın anti-inflamatuar etkileri romatoid artrit, osteoartrit ve diğer iltihaplı hastalıkların semptomlarını azaltabilir.
  • Ayrıca soğanın yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu ve enfeksiyon riskini azalttığı da düşünülür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN